Meny

En sterk liste fra Hedmark Senterparti toppes av Trygve Slagsvold Vedum!

Nominasjonskomiteen i Hedmark Senterparti offentliggjør nå sin innstilling til stortingsliste for neste års valg. Lista toppes av Senterpartiets egen leder, Trygve Slagsvold Vedum.

-          Trygve Magnus Slagsvold Vedum er Norges mest populære politiker og stiller som førstekandidat for Hedmark Senterparti. Vi er svært glade for å kunne ha han som vår toppkandidat. Trygve skaper begeistring over alt han reiser i Norge. Trygve er en sterk og tydelig folkevalgt og vi er svært stolte over å ha han som vår førstekandidat! Sier komiteens leder Ole Gustav Narud. 

 

-          Samtidig er han svært godt oppdatert over sakene som er viktig for Hedmark. Det er bra for Senterpartiet, men også for alle Hedmarks innbyggere. Trygve skaper kraft i kampen for mindre ulv i Hedmark. Med Trygve i regjering vil det bli flere arbeidsplasser i fylket gjennom blant annet en aktiv skog- og jordbrukspolitikk. Det vil blir bedre fylkesveier og rask utbygging av bredbånd i hele fylket, fastslår Narud.

 

Lederen av nominasjonskomiteen viser til at Senterpartiet vil ha ei svært god liste.

-          Trygve stiller sammen med 12 sterke kandidater fra alle deler av Hedmark. Både stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl og fylkesleder i Hedmark Senterparti Per Martin Sandtrøen er foreslått gjenvalgt som 2. og 3. kandidat på partiets Stortingsvalgliste. Dette er et vinnerlag som i 2017 bidro til det beste stortingsvalget Hedmark Senterparti noen gang har gjort! Enger Mehl har sittet en periode på Stortinget i justiskomiteen og har markert seg sterkt i debatten om sentraliseringen av politiet og domstolene, og i rovviltdebatten. Sandtrøen er fylkesleder og er politisk rådgiver for partiets stortingsgruppe og partileder Vedum, forteller Narud.

 

-          Listen bygger på forslag fra partiets 22 lokallag i en nominasjonsprosess som har gått i to runder. Alle kandidatene på listeforslaget har bakgrunn som folkevalgte fra kommunestyrer og fylkesting, og dessuten tillitsverv i Senterpartiet og mange andre organisasjoner. Tre av kandidatene er populære ordførere i henholdsvis Kongsvinger, Løten og Engerdal. Det er seks kvinner og syv menn og en jevn geografisk fordeling av kandidatene. Kandidatene har bred bakgrunn også med hensyn til utdannelse og yrkeserfaring. Senterpartiet har mulighet for å få tre representanter på Stortinget fra Hedmark, forteller Narud.

 

Nominasjonskomiteen i Hedmark Senterparti fremmer følgende forslag til liste:

1.

 Trygve

Slagsvold Vedum

Stange

1978

2.

Emilie

Enger Mehl

Elverum

1993

3.

Per Martin

Sandtrøen

Tynset

1985

4.

Margrethe

Haarr

Kongsvinger

1985

5.

Ole Mathias

Rønaasen

Grue

1992

6.

Marte

Larsen Tønseth

Løten

1990

7.

Jesper

Nohr

Trysil

1997

8.

Odd Amund

Lundberg

Ringsaker

1974

9.

Olov

Grøtting

Alvdal

1960

10.

Erlend

Kvittum Nytrøen

Tynset

1998

11.

Mari

Gjestvang

Ringsaker

1961

12.

Per Gunnar

Stensvaag

Trysil

1956

13.

Line

Storsnes

Engerdal

1986

 

Lokallagene i Hedmark Senterparti skal nå velge delegater til partiets nominasjonsmøte som avholdes på Elverum lørdag 21. november

Nominasjonskomiteens har fremmet en enstemmig innstilling og nominasjonsmøtet behandler forslaget og vedtar en endelig liste på dette møtet.

 

Spørsmål til nominasjonskomiteen kan rettes til lederen: Ole Gustav Narud - 975 72 603