Meny

Tønsberg trenger mer sjel og magi

Vestfold Senterparti

Har du noen gang vært i en by, stoppet opp, sett rundt deg og fått en wow-opplevelse? Tønsberg by litt mer sjel og magi, mener Jill Eirin Undem. Hun vil ha en by å være stolt av.

I følge Tønsbergs Blad sine lesere er det et godt stykke mellom disse opplevelsene i Tønsberg by. Terningkastene triller godt under middelmådig når nybyggene og ombyggingene skal vurderes. Det blir rett og slett kjedelig med alle disse triste og ensformige kassene som popper opp her og der. For meg handler wow-opplevelsene om former og farger til å glad av, materialbruk som gir sjel, utsmykninger, noe unikt som ivaretar byens identitet og herlige grønne lunger.

Smaken er som baken, den er som kjent delt. Men når så mange av våre innbyggere gir et så tydelig svar, er det på tide at de som vedtar planer og utbyggingsprosjekter stopper opp og tar en tenkepause.

Tønsberg by skal være et godt sted å bo, jobbe og leve i. Vi trenger et mangfold av byrom for lek, avslapning, sosialisering og inspirasjon. Samtidig trenger byen en identitet; havnebyen, middelalderbyen, barnas by – mulighetene er mange. Uansett skal vi legge til rette for de mange – ikke for de få. Alle skal ha god tilgang til grønne lunger og kanalen. Skal vi klare alt dette kan det ikke klattes og bygges litt her og litt der. Vi må ha en visjon og en plan for Tønsberg by.

Tønsberg by trenger rett og slett enda litt mer sjel og magi. Noe som kan trille terningene mot nye høyder. En by å være stolt av.

Jill Eirin Undem
Listekandidat Tønsberg Sp

Innlegget har stått på trykk i Tønsbergs Blad