Meny
Kathrine Kleveland: - Tapper vi oljefondet slipper vi øyeblikkets ubehag, men det er ikke ansvarlige.

Etter et år på Løvebakken

Sist endret: 10 11 2022

Sommeren for ti år siden lot jeg meg til slutt overtale og stilte øverst på stortingslista for Senterpartiet. Jeg kom ikke inn i 2013, jeg var veldig nærme i 2017, og nå er det over et år siden jeg ble valgt inn på Stortinget. Sammen med de andre 168 representantene er jeg i full sving med det 167. stortingsåret, skriver Kathrine Kleveland.

- av Kathrine Kleveland, stortingsrepresentant Senterpartiet fra Vestfold

Sommeren for ti år siden lot jeg meg til slutt overtale og stilte øverst på stortingslista for Senterpartiet. Jeg kom ikke inn i 2013, jeg var veldig nærme i 2017, og nå er det over et år siden jeg ble valgt inn på Stortinget. Sammen med de andre 168 representantene er jeg i full sving med det 167. stortingsåret.

Jeg har et norsk flagg i vindusposten på kontoret mitt på Stortinget som minner meg om norske verdier som tillit, folkestyre og demokrati. Det brukte jeg på Slottsplassen dagen da regjeringen ble presentert.

Hurdalsplattformen, regjeringens arbeidsplan, har mål om mindre geografiske og økonomiske forskjeller i hele landet. Hver dag gjennomføres det politikk med dette for øyet.

Billigere barnehage, gratis kjernetid i SFO for de yngste, full momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Senterpartiet senka drivstoffavgifta da vi kom i regjering, FrP økte den flere ganger. Vi ga økt bostøtte, mer sosialhjelp, kanskje Europas beste strømkompensasjonsordning til innbyggerne da strømkrisa kom. Fortsatt lages ordninger som skal treffe best mulig for samfunns- og næringsliv.

Pensjon fra første krone, et ryddigere arbeidsliv, flere fastleger, støtte til grønn omstilling til næringslivet og midler til hydrogenprosjekt og karbonfangst er andre eksempler.

Raskt internett uansett hvor du bor. Et jordbruksoppgjør som ga matprodusentene tro på framtida. Senterpartiet tør å ta nasjonal kontroll. Derfor kjøpte vi Meråker bruk når det kunne blitt solgt ut av landet.

Kathrine Kleveland løvebakken 2022 (2).jpg
Kathrine Kleveland: - Jeg har et norsk flagg i vindusposten på kontoret mitt på Stortinget som minner meg om norske verdier som tillit, folkestyre og demokrati. Foto: Ragne B. Lysaker

Vår justis- og beredskapsminister, Emilie Enger Mehl, besøkte Vestfold dagen statsbudsjettet ble presentert. I Stavern var budskapet, trygghet og solidaritet i ei urolig tid. 100 ekstra politistudieplasser, mer til sivil beredskap, nasjonal sikkerhet, kriminalomsorg og opptrappingsplan for psykisk helse var blant satsingsområdene justisministeren la fram. I tillegg har vi satt i gang både totalberedskapskommisjon og forsvarskommisjon.

Det har vært tøffe tak og krevende ting å stå i, men dette er den vakta vi har fått. Det som startet med ny runde med korona, krig og energikrise, er fortsatt krevende. I stedet for stadig å smøre politikken med oljepenger, har vi lagt fram et statsbudsjettet der det spares 20 milliarder. Tapper vi oljefondet slipper vi øyeblikkets ubehag, men det er ikke ansvarlig. Vi gjør heller tøffe prioriteringer.

Vi går ikke utenom, men gjennom. Vi tar kloke valg for vanskelige tider. Ved å ha stram økonomisk styring for å bremse prisveksten, styrking av beredskapen vår og å muliggjøre en satsing på velferden vår gjennom at de som har mest må bidra mer vil vi komme raskere tilbake.

Jeg har ikke angret en dag på at jeg tok skrittet inn i partipolitikken for ti år siden. Jeg har vært i både opposisjon og posisjon disse årene, men det føles virkelig meningsfullt å få bidra så konkret i vilkårene for samfunnsutviklingen.

Enten du er enig med meg i hva jeg har skrevet her eller ei, så ta i bruk demokratiet, finn ditt parti og bruk ditt engasjement og din stemme!

Relaterte personer

Kathrine Kleveland

Kathrine Kleveland

Stortingsrepresentant (Vestfold)
• Medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen

Rådgiver:
Oda Maria Irgens Hokstad, [email protected], 936 31 136
Telefon: 233 13 427