Meny
Hurra for lokalavisa!

Hurra for lokalavisa!

Sist endret: 08.08.2023 #Vestfold

Norge har fått to nye lokalaviser. KRS i Kristiansand og Hustadvikingen i Hustadvika i Møre og Romsdal. Det gir grunn til å feire. For lokalavisene styrker kunnskapen om lokalmiljøa våre, samholdet og demokratiet vårt, skriver Kathrine Kleveland.

- av Kathrine Kleveland (Sp), stortingsrepresentant Vestfold

Med over 200 lokal- og regionalaviser er Norge i verdenstoppen i mediemangfold, ifølge Medietilsynet. Lokalavisene har også høy tillit. Vi tror på det, vi elsker det og vi lærer om det nær oss. Lokalavisene er rett og slett demokratiske kinderegg der de dukker opp på en mobil, skjerm, eller kjøkkenbordet nært deg.

Hjemme hos oss har vi i alle år hatt mange papiraviser og lokalavisa er den jeg snapper først. Mye har endret seg og mange, også jeg har avisene på nett. Men lokalavisene holder stand.

Lokalaviser er akkurat det, veldig lokale. Det kan gi humoristiske innslag som profilen BAdesken viser så herlig på Instagram, og det gir oss mulighet til å bli bedre kjent med hverandre og med hvordan lokalmiljøa våre drives og kan utvikles videre. Lokalavisa blir ofte forbundet med bygder og mindre byer, men som de to nye avisene understreker så er også de av oss som bor i større byer opptatt av lokalstoff.

For å gi lokalavisene våre mulighet til å dekke lokalmiljø over hele landet har regjeringa økt produksjonstilskuddet til lokalavisene og tilskuddet til Senter for undersøkende journalistikk. I tillegg har vi økt pressestøtten. Det signaliserte vi allerede i Hurdalsplattformen at vi skulle, og vi har levert.  Vi justerer også momsreglene for aviser, så avisene kan bruke mer enn bare tekst og bilde, men også mer lyd og levende bilder, for å formidle nyheter og budskap til oss gjennom avisene.

Senterpartiet er glad i lokalaviser nær folk. Lokalavisa er viktig for gode lokalmiljø. Derfor er det er politisk mål med lokalaviser over hele landet. Redaktørstyrte medier er dessuten viktig i ei tid med all slags nyheter på alle plattformer. Så bla videre i lokalavisa di, du er i godt selskap!

Relaterte personer

Kathrine Kleveland

Kathrine Kleveland

Stortingsrepresentant (Vestfold)
• Medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen

Rådgiver:
Oda Maria Irgens Hokstad, [email protected], 936 31 136
Telefon: 233 13 427