Meny
Gunnar Ringheim 1

Senterpartiet styrker laget med Gunnar Ringheim

Senterpartiet har ansatt Gunnar Ringheim som ny kommunikasjonssjef på Stortinget. Han tiltrer 1. mars.

(Foto: Jane Throndsen)

- Gunnar Ringheim er en svært erfaren politisk journalist, og var en mann jeg ønsket med på laget vårt. Jeg er glad han ønsket å være med, og ser frem til å jobbe med han, sier Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet.

- Tilbudet fra Senterpartiet kom overraskende på meg, men jeg fant ganske raskt ut at dette er en utfordring jeg måtte takke ja til. Etter mange år som politisk journalist blir det spennende å få jobbe tett på de politiske prosessene, sier Gunnar Ringheim. Dagbladet har vært en fantastisk arbeidsplass. Avisa har gitt meg frihet og tillit til å gå løs på flere spennende journalistiske prosjekter.  Det vil jeg alltid være takknemlig for. Jeg kommer til å savne mine dyktige kolleger i Dagbladet-huset!

Ringheim er utdannet i sosiologi, historie og pedagogikk. Han har lang og brei erfaring fra mediebransjen. Han startet karrieren som journalist i Østlands-Posten og Vestfold Arbeiderblad, før han i 1991 ble redaktør i Ny Tid. Ringheim har siden 1993 jobbet for Dagbladet som journalist, nyhetssjef, redaksjonssjef, debattredaktør og kveldsredaktør. I perioden 2010-12 var Gunnar Ringheim korrespondent for Dagbladet i London.

- Senterpartiet har en stor gruppe med flinke representanter på Stortinget.Med sin brede erfaring vil Ringheim kunne bidra til å løfte hver enkelt av disse og profilere laget godt. Jeg ser veldig fram til at han skal arbeide sammen med oss, sier Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet.

Ringheim har utgitt dokumentarbøkene Menn som voldtar (1987), I pressens vold (1993), Hysteriske kvinnfolk (1995), Løvetannbarn (1997), Siste skudd (1998), Det som ikke skulle skje (2015), Frp - rett fra levra (2016) om Frp’s historie, Pakten med de røde djevlene (2021), Siv med egne ord (2021) i samarbeid med Siv Jensen. I 2005 var Gunnar Ringheim sammen med Carsten Thomassen og Jan Dahl redaktør for tsunamiboka Bølgen som traff oss alle.