Meny
2023 Siv Mossleth, stortingsrepresentant, Nordland

Sp om sykehusstruktur i Lofoten og Narvik: − Full seier for folk i nord

Publisert: 18.01.2024 #Nordland

Regjeringen freder nå akuttberedskapen på sykehusene i Lofoten og Narvik, samt alle eksisterende fødetilbud i landet. Samtidig varsler Senterpartiet og Ap at de vil styrke økonomien til sykehusene gjennom flere endringer.

− Dette er en gledens dag som vi har stått på for at skulle komme. Regjeringens avgjørelse er en full seier for folk i Lofoten og Narvik. Regjeringen har gått inn i saken og tatt en klok avgjørelse som sikrer tryggheten til folk. I tillegg sikrer vi eksisterende fødetilbud i hele Norge, sier Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Nordland og medlem av stortingets helse- og omsorgskomite for Senterpartiet.

Bakgrunnen for avgjørelsen som kom i helseministerens sykehustale var forslaget om nedleggelse av akuttberedskapen i Lofoten og Narvik. Forslaget kom fra administrerende direktør i Helse Nord. Forslaget hadde ikke flertall i styret, og ble ikke sendt på høring av Helse Nord.

− Helsetilbudet i Nord-Norge må styrkes. Denne avgjørelsen gir Helse Nord ro til å jobbe med å bedre bemanningssituasjonen, og å bruke de ekstra 240 millioner kronene vi bevilget i varig tilskudd til dette på tampen av 2023 godt. Redusert innleie, stabilisering og økt rekruttering er løsningen – ikke sentralisering av akuttberedskapen. Akuttberedskap forutsetter døgnkontinuerlig beredskap innen indremedisin, kirurgi og anestesi, og tilgang til radiologi- og laboratorietjenester, sier Mossleth.

Relaterte personer

Siv Mossleth

Stortingsrepresentant (Nordland)
Medlem i Helse- og omsorgskomiteen

Rådgiver:
Morten Edvardsen, [email protected], 993 54 021
Telefon: 233 13 427 Les mer