Meny

Bli bedre kjent med Trygve Slagsvold Vedum

Publisert: 21 03 2023

Trygve Slagsvold Vedum har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden 2005,ble partileder i Senterpartiet i 2014 og er fra oktober 2021 finansminister. Her kan du bli bedre kjent med Trygve. 

Født: 1.desember 1978
Jobber som: Bonde, stortingsrepresentant, finansminister og partileder
Bosted: Ilseng
Familie: Gift med Cathrine, far til Johanna og Mathea
Mitt mål som folkevalgt: Gjøre hverdagen til vanlige folk litt bedre.

Saken som fikk meg interessert i politikk: Kampen for tjenester nær folk. Det var snakk om å legge ned barneskolen min da jeg var liten. Den ligger bokstavelig talt et steinkast fra gården der jeg bor. Heldigvis ble den ikke nedlagt – og den yngste datteren min går der den dag i dag.

Hva er jeg opptatt av: At folk skal kunne bo og leve i hele Norge. Og at det skal være små forskjeller mellom folk enten man er renholder eller direktør, bor i Berlevåg eller Bergen. Jeg er imot sentralisering og mener at store systemer gjør mennesker små. Også mener jeg at vi må ha nasjonalt eierskap til naturressursene våre. Norske fossefall, jord og skog skal styres av norske folkevalgte – ikke av EU eller utenlandske milliardærer. 

Beste egenskap: Jeg er veldig glad i folk.

Dårligste egenskap: Svak for alt som inneholder smør og sukker.

Liker å gjøre: Når jeg reiser rundt i landet vårt prøver jeg å sette av litt tid til å bare gå rundt og se meg omkring. Det er ofte da folk kommer bort for å slå av en prat eller ta opp en sak med meg som folkevalgt.

Når jeg er hjemme er det noe helt spesielt på våren og høsten når det er tid for å så og høste. Det å produsere mat er noe av det mest meningsfylte jeg gjør.

Hva ville du bli som liten: Politi, brannmann og alt som små barn vil bli. Men fant tidlig ut at jeg ville bli bonde – og kjøpte min første ku som 16-åring.

Favorittmat: På sommeren er jeg veldig glad i grillmat. I tillegg er det lite som slår rømmegrøt og spekemat en varm og lang sensommerkveld.

Kjører: Volvo stasjonsvogn og Volkswagen Amarok. Jeg er veldig glad i å kjøre bil. Det blir også en del timer i traktoren i løpet av et år.

Hobby: Jeg er glad i å danse – også synes jeg det er helt fantastisk å stå på ski.

 

 

2021SENTERPARTIET_Portrett_TrygveSlagsvoldVedum_JPG_NR10.jpg
Trygve kjøpte sin første ku som 16-åring, i dag driver han hjemgården på Ilseng.