Meny
Torleik Svelle er gjenvalgt som senterungdomsleder.

– Folk skal merke at Senterungdommen er en politisk kraft over hele landet også neste år

Den gjenvalgte lederen i Senterungdommen, Torleik Svelle (25), var ekstra stolt over å bli gjenvalgt som leder, da alle delegatene som deltok på årets landsmøte viste hvor sterkt lag Senterungdommen er og kommer til å bli året fremover.

Da Senterungdommen samlet seg til fysisk landsmøte for første gang på to år, ble Torleik Svelle gjenvalgt som leder i Senterungdommen for tredje gang til stående applaus fra de nesten 200 delegatene som deltok på årets landsmøte som fant sted på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Landsmøtet i Senterungdommen

Jeg ønsker å takke landsmøtet for tilliten til å lede Senterungdommen inn i nok et viktig og spennende år både for oss og for utviklingen av Norge. Senterungdommen har vært den store vinneren i kampen om politiske gjennomslag i Senterpartiet de siste åra. Nå skal vi jobbe for at regjeringa leverer på våre gjennomslag; bredbåndsbygging til alle, videre løft for norsk matproduksjon, nye muligheter for unge i hele landet og jordnære klimakutt som virker. Vi har med oss et sterkt lag og folk skal merke at Senterungdommen er en politisk kraft over hele landet også neste år, sier Svelle om å bli gjenvalgt som leder i Senterungdommen.

Trolig yngst nestleder i Senterungdommen noensinne

Andrine Hanssen-Seppola

Svelle sitter etter landsmøtet i ungdomspartiets politiske toppledelse sammen med Andrine Hanssen-Seppola (18 år) fra Troms og Dorthea Elverum (25 år) fra Trøndelag. 18-årige Hanssen-Seppola er trolig den yngste nestlederen i Senterungdommen noensinne og syns derfor det var ekstra stas å bli valgt som politisk nestleder i Senterungdommen.

Det er en ære og utrolig stas at landsmøtet viser meg denne tilliten. Senterungdommen er en stor maktfaktor i norsk politikk, og jeg er mer motivert enn noensinne for å kjempe for gjennomslag for unge når Senterpartiet endelig er i regjering, sier Hanssen-Seppola om å bli valgt som nestleder i Senterungdommen.

Nyvalgt sentralstyre

I tillegg til Senterungdommens politiske toppledelse ble også nytt sentralstyre i Senterungdommen valgt under landsmøtet. Det nye sentralstyret sier de er klare for det kommende arbeidsåret med mange planer for hvordan Senterungdommen skal fortsette å vokse. Dette med mål om stor gjennomslagskraft i norsk politikk, som et av Norges største ungdomsparti. Det nye sentralstyret i Senterungdommen ser slik ut etter det 72. landsmøtet:

Det nyvalgte sentralstyret i Senterungdommen

Leder

Torleik Svelle (25)

Oppland

Politisk nestleder

Andrine Hanssen-Seppola (18)

Troms

Organisatorisk nestleder

Dorthea Elverum (25)

Trøndelag

Internasjonal leder

Ibrahim Ali (23)

Oslo

1. styremedlem

Henrik Hageland (22)

Rogaland

2. styremedlem

Skjalg Hamnes (28)

Nordland

3. styremedlem

Anne Martine Brox-Antonsen (20)

Troms

4. styremedlem

Dordi Boksasp Lerum (18)

Møre og Romsdal

5. styremedlem

Mailinn Stoveland (20)

Agder

1.vara

Nils Forren (21)

Trøndelag

2. vara

Torstein Buskaker (26)

Hordaland

3. vara

Tina Evelyn Buvarp (20)

Trøndelag

4. vara

Halvard Brundtland (20)

Vestfold

5. vara

Maksim Guttormsen (22)

Finnmark

 

Langtidsstrategi og ny politikk

Senterungdommen fikk også vedtatt mye ny politikk under årets landsmøte. De nesten 200 delegatene vedtok ny langtidsstrategi for organisasjonen og 10 nye resolusjoner over et brett spekter av saker - alt fra norsk ull til seksualundervisning og miljøterapeuter.

Senterungdommen holder et skyhøyt politisk nivå, og jeg er imponert over alle som gikk opp på talerstolen på landsmøtet. Ungdommen bryr seg, kommer med gode løsninger og forventer å bli hørt. Forrige helg vedtok vi blant annet ti resolusjoner med ny politikk for hele landet. Nå skal vi sørge for at det blir en time på dagen-garanti, flere miljøterapeuter i skolen og at vi får et nasjonalt ungdomsråd, sier Hanssen-Seppola om den nye vedtatte poltikken.

De nye resolusjonene til Senterungdommen kan leses her: https://www.senterungdommen.no/politikk/resolusjoner