Meny
Debatt på vårslepp 2022

– I Senterungdommen får man venner for livet

Det var slik fungerende leder i Senterungdommen, Andrine Hanssen-Seppola, åpnet vårslepp på Sundvolden Hotel fredag den 11. mars med rundt 90 deltagere fra hele landet. Med mange deltagere og et spennende program var det en begivenhetsrik helg.

11 – 13. mars samlet nesten 90 Senterungdommer seg på Sundvolden Hotel I Buskerud for vårens høydepunkt, nemlig vårslepp. Vårslepp er Senterungdommens årlige vår-skolering for deres medlemmer.

­– Vi var en super gjeng som var samlet til en sosial skoleringshelg på Sundvolden. Det var god stemning, god mat, besøk fra regjering og storting, debattskolering, styreskolering og ikke minst, swingkurs, sier fungerende leder Andrine Hanssen-Seppola om årets vårslepp.

Blant gjestene som dukket opp under helgen for å holde innlegg for deltagerne kunne man blant annet finne landbruks- og matministeren Sandra Borch, utviklingsministeren Anne Beathe Tvinnereim, den unge bonden Nora Sandberg og Senterungdommens stortingsrepresentant Maren Grøthe.

I tillegg til mange spennende gjester og skolering var det også sosiale aktiviteter som swingkurs, bannerverktsted og festmiddag på årets program. Senterungdommen lanserte også den politiske kampanjen sin for våren på årets vårslepp, #merkminmat.

– Merk min mat er en kampanje med fokus på norske arbeidsplasser, klima og miljø samt antibiotikaresistens. Vi håper at senterpartister og senterungdommer fra hele landet vil hjelpe oss å få dette temaet på dagsordenen ved å delta i kampanjen ved å poste på sosiale medier med #merkminmat, sier Hanssen-Seppola om vårkampanjen til Senterungdommen.

Organisatorisk nestleder i Senterungdommen, Dorthea Elverum, sto for mye av planleggingen for årets vårslepp og hun var storfornøyd med vårens arrangement. 

– Dette var bare andre gangen senterungdommer fra hele landet fikk møtes fysisk etter pandemien, så det var utrolig trivelig å være samlet igjen. Nå ser vi frem til Listekandidatsamlingen på Sørmarka 22-24 april og årets sommerleir i Selbu 31. juni – 3. juli, sier Elverum om årets vårslepp.