Meny

Engasjert ungdom til Vårslepp

Vårslepp, engasjert ungdom og et veddemål hun helst ikke vil tape. Det er mye som skjer i Senterungdommen, kan leder Ada Johanna Arnstad fortelle. 

Hva skjer på Sundvollen Hotell i Buskerud den 2. mars?

Senterungdommens Vårslepp. Vi skal samle hundre ungdommer til kursing i alt fra debatteknikk til Swing. Det blir utrolig trivelig!

Hvem er den typiske deltageren på Senterungdommens Vårslepp?

En engasjert ungdom! Altså, vi har tilbud for de som er helt nye i Senterungdommen og de som har vært med en stund. Vi får besøk av noen av våre dyktige senterungdommer på Stortinget og skal ha utkledningsfest med 90-talls tema. 

Hvilke politiske saker skal dere arbeide med?

Det politiske temaet for Vårslepp er folkestyre og suverenitet. Vi skal lære om EUs energibyrå og hvordan den suverenitetsavståelsen vil påvirke Norge. Vårt største gode som land har vært energiressursene og ansvaret for de kan vi ikke overlevere til EU.

Hvorfor valgte dere 90-tallet som tema, mange senterungdommer husker kanskje knapt disse tiårene?

Siden det politiske temaet er folkestyre vil vi gjenskape en av de største seierne for norsk sjølråderett: Nei-natta i 94. Samtidig skal folk få kle seg ut som Spice Girls, OL i Lillehammer med mye mer. Følelsene var sterke, og det kan gjenskapes selv om man ikke husker det selv!

Det går et rykte om at du har inngått et veddemål som avgjøres på Vårslepp, stemmer det?

He he… Ja, det stemmer. Jeg inngikk et veddemål med sentralstyret om at jeg skulle ta permanent hvis vi har vervet 200 nye medlemmer til lørdag kl 12 på Vårslepp. Det er ikke snakk om gjenverving, men 200 helt nye medlemmer. Huff, jeg kommer til å se forferdelig ut! Saue-looken er ikke helt det jeg er komfortabel med. 

Hvordan ligger dere an så langt?

Skremmende bra. Det er langt flere innmeldinger enn jeg trodde det skulle være på denne tiden, så nå øker uroen for min del. Sentralstyret godter seg.

For kontakt med Senterungdommen sentralt ring 23 69 01 00 eller send

E-post: [email protected]