Meny
Kjøp jubileumsboka «Nær folk gjennom 100 år» isteden for jubileumsarrangement.

Senterpartiet 100 år i 2020- avlysninger

- På grunn av corona-situasjonen ble som kjent den store markeringen av partiets 100-årsjubileum utsatt fra 27. juni til 14. november. - Vi var veldig optimistiske før sommeren da smittetallene gikk ned og samfunnet åpnet mer og mer opp igjen, sier leder i komitéen for 100-årsjubileet Eli Blakstad.

Avlyst på Lillehammer

- Etter siste ukers økning i smittetallene, og regjeringens nye retningslinjer, har denne optimismen snudd helt, og på bakgrunn av anbefaling fra jubileumskomiteen har partiets arbeidsutvalg nå vedtatt å avlyse det sentrale jubileumsarrangementet på Lillehammer 14. november, sier Blakstad.

- Pr. i dag er det begrensninger på 200 personer på et arrangement. Med den økningen i smittespredningen vi ser i dag er det vanskelig å se for seg at det vil bli lettet på dette antallet på en god stund. Det vil i tiden framover heller kunne bli ytterligere begrensninger på ulike områder, påpeker Blakstad.   Hun registrerer også at flere av fylkslaga i Senterpartiets jubileumsarrangement, som først var utsatt fra i vår til å høst, nå blir ytterligere utsatt eller avlyst av samme grunner.

 

Risikerte coronafokus

Blakstad sier at det vil fremstå som ekskluderende av Senterpartiet å invitere til jubileumsarrangement når vi vet at mange ikke bør, og heller ikke vil prioritere å delta.  Arrangementet vil også da fort kunne få mer coronafokus enn å være en jubileumsfest.

- Senterpartiet, som et ansvarlig parti, må gå foran med godt eksempel og ikke legge opp til risiko for smittespredning. Vi er selvfølgelig veldig lei oss for å skuffe alle de som har gledet seg til å møtes på Lillehammer til en skikkelig markering av 100-årsjubileet, men vi regner med forståelse for beslutningen, sier Blakstad.

 

Ta vare på historia

Personlig, sier Eli Blakstad, er jeg lei meg for at vi ikke kunne feire vårt bidrag til kriseforliket og hovedavtalen i 1935, innføring av folketrygdloven i 1967 og nei til EU i 1994. Jeg oppfordrer lokallag og fylkeslag til å systematisk sikre sin historie for framtida, hvilke strategiske valg bidro Senterpartiet til i din kommune?

 

Kjøp jubileumsboka isteden

Eli Blakstad legger også til at de som ennå ikke har fått kjøpt jubileumsboken «Nær folk gjennom 100 år» så er det selvfølgelig fortsatt mulig.  Fem skribenter med bred kjennskap til det norske samfunnet og Senterpartiets historiske rolle i norsk politikk reflekterer rundt viktige faser i partihistorien og de samfunnsutfordringene som har preget partiet.  Og ikke minst hvordan partiet har preget Norge. I tillegg til hovedartiklene er det en serie kortere artikler som belyser Senterpartiets sterke lokalpolitiske perspektiv, senterbevegelsens organisasjon og viktige politiske saksområder partiet har tradisjon for å vektlegge. Boka er godt krydret med mange både historiske og nyere bilder.

Jubileumsboka er å få kjøpt i Senterpartiets nettbutikk.

https://senterpartiet.shop.idegroup.no/senterpartiet-jubilemusbok-naer-folk-gjennom-100-ar-psp-1043

 

 

Bilde av jubileumsboka.