Meny

Senterungdommen holder aktiviteten oppe under Covid-19

Da koronatiltakene ble innført 12. mars sto Senterungdommen ovenfor en stor utfordring. Hvordan holde aktiviteten opp uten å kunne fysisk møtes? Svaret ble webinarer for Senterungdommens medlemmer

Det var rett etter Senterungdommen sitt arrangement Vårslepp, 6 – 8. mars, at regjeringene stengte ned store deler av Norge og koronatiltakene ble innført i hele landet. Dette medførte at Senterungdommen måtte tenke nytt på hvordan de skulle klare å holde aktiviteten opp, og hvordan de kunne tilby deres medlemmer noe under de nye restriksjonene. Etter at sentralstyret hadde sett på flere ulike løsninger landet Senterungdommen på webinarer for deres medlemmer.

– Det var utrolig viktig for oss å gi organisasjonen faglig påfyll og bidra til at aktiviteten holdes oppe! Koronaen tvinger oss til å tenke nytt og utvikle oss. Målet må være at Senterungdommen er sterkere etter koronaen, enn vi var før, sier lederen for Senterungdommen Torleik Svelle om hvorfor de valgte å starte med webinarer. Svelle sier videre at det er flere av lokal- og fylkeslagene som også er ekstremt dyktige på å holde aktiviteten oppe med flere ulike digitale arrangementer for deres medlemmer lokalt og regionalt.

Siden det første webinaret ble holdt av Torleik Svelle, 31. mars, har Senterungdommen holdt syv webinarer om ulike politiske temaer. Blant de som har holdt webinarene for Senterungdommen, i tillegg til Svelle, finner man blant annet internasjonal leder i Senterungdommen Jesper Nohr, sentralstyremedlem i Senterungdommen Maren Grøthe, fylkesråd i Nordland Bent-Joacim Bentzen, bystyrerepresentanten i Oslo Bjørg Sandkjær og ICAN Norge.

Senterungdommen føler at dette er et supert tilbud for dens medlemmer og tenker å fortsette med å holde webinarer i tiden fremover. Blant annet skal politisk nestleder i Senterungdommen Emma Berge Ness holde et webinar om det fremtidige Stortingsvalgsprogrammet til Senterungdommen denne uken, onsdag 13. mai. Om man ønsker en oversikt over Senterungdommens fremtidige webinarer kan man sjekke:

https://www.senterungdommen.no/webinarer