Meny
Forside LM21 Senterungdommen

Senterungdommens 72. landsmøte

19.-21. november 2021 avholder Senterungdommen sitt 72. landsmøte på Quality Airport Hotel Gardermoen. En politisk spennende helg med blant annet behandling av den nye langtidsstrategien.

Etter nesten to år kan endelig Senterungdommen samles fysisk igjen! Årets landsmøte som finner sted på Quality Airport Hotel Gardermoen. Dette er hotellet Senterungdommen skulle ha holdt fjorårets landsmøte på før møtet måtte gjøres om fra fysisk til digitalt på grunn av koronarestriksjoner.

­– Landsmøtet blir en god anledning til å feire oss selv

Det er en stor glede å endelig kunne samle Senterungdommen igjen! Og i etterkant av et stortingsvalg som har gitt god uttelling i antall mandat og politikk i regjeringsplattform blir det ekstra stas. Jeg er veldig imponert over hvordan senterungdommer over hele landet har klart å holde aktiviteten og motivasjonen oppe gjennom pandemien og bidratt enormt i valgkampen. Landsmøtet blir en god anledning til å feire oss selv, samtidig som vi skal stake ut veien videre for organisasjonen vår, sier generalsekretæren i Senterungdommen, Oda Maria Hokstad, om årets landsmøte.

Den nest siste helgen i november skal rundt 200 senterungdommer samles for å behandle blant annet den nye langtidsstrategien for utvikling av organisasjonen i årene fremover. Dette er den største saken utover ordinære landsmøtesaker. Landsmøtet er et viktig politisk verksted i Senterungdommen og det blir spennende å følge de politiske debattene som landsmøtet og resolusjonsbehandlingen bringer med seg. Det politiske engasjementet er bredt, hvor vi fra tidligere vet at saker som blir tatt opp på talerstolen er alt fra kvinnehelse, til gameing/spillindustri, til klager om at landsmøtehotellet ikke har meieriprodukter fra samvirket. Fristen for å sende inn resolusjoner til landsmøtet er 5. november.

– Landsmøtet er også en mulighet

Senterungdommen har vært igjennom en knallhard valgkamp der vi har kjempet mange, tøffe, politiske kamper. Men vi har vunnet fram og fått tillitt til å gi Norge en ny kurs. Senterungdommer kommer til å bli sentral når arbeidet med å utvikle hele landet nå går i gang. Vi har fått viktige gjennomslag i Regjeringsplattformen som tetter inntektsgapet i jordbruket, sikrer bredbånd til alle innen 2025 og styrker ungdommens psykiske helse. Det skal vi være fornøyde med, men landsmøtet er også en mulighet for å løfte blikket og utvikle nye løsninger for Norge, sier Torleik Svelle, leder i Senterungdommen

Vi håper Senterpartister har lyst til å følge med på spennende politiske og organisatoriske debatter under landsmøtet. Dette kan gjøres på Senterungdommens Facebook-side eller på Senterungdommens nettside, hvor landsmøtet blir streamet. Møtestart er fredag 19. november kl. 17:00.

Sakspapirer og landsmøte-streamen finner dere her: https://www.senterungdommen.no/landsmote-2021