Meny

Nå er det Fjellhamar Fotballklubb sin tur

Bilde1.png
Jenter 6 og 7 år med styreleder Torkell Seppola som håper at den ombygde garasjen i bakgrunnen snart kan erstattes med et nytt klubbhus. Fotograf: Tom Arne Pedersen

I tider med økonomiske utfordringer for mange, spiller de frivillige og idretten en særlig viktig rolle. I dag har jeg lyst til å skryte litt av Fjellhamar Fotballklubb.

Fotballklubben hadde 791 medlemmer pr. 1.1.2023, har lag for jenter og gutter i alderen 5 år - old boys/jenter, tilrettelagte tilbud for personer med funksjonshemming og over 100 trenere som jobber med å utvikle fotballferdigheter, lagspill, gode relasjoner og holdninger.

Fjellhamar Fotballklubb har en av de største akademiene (FotballFritidsOrdning) i Oslo og Viken og gir et tilbud til 165 barn hver uke etter skoletid.

Hvert år arrangerer Fjellhamar Fotballklubb gratis fotballskole for 300 barn i uke 40 (høstferien). Tilbudet gis også barn med tilrettelagte behov. Da får barna varm mat og drikke i fire dager, t-skjorte og/eller annet som de setter pris på. Fotballskolen toppes gjerne med at en eller flere kjente fotballspillere deltar i treningen av barna.

Dette arrangementet muliggjøres av velvillige sponsorer som dekker alle utgifter og i tillegg bidrar til oppbygging av et FFK fond. De som står i fare for å falle utenfor  

klubbens aktiviteter på grunn av familiens økonomi, kan søke om støtte fra dette fondet.

Vi er stolte av Fjellhamar Fotballklubb og den innsatsen de gjør i lokalsamfunnet med å sosialisere, inkludere og aktivere barn, ungdom og voksne.

Så langt er alt bra, men fotballklubben trenger sårt et nytt klubbhus. De holder til i en gammel ombygd garasje som det ikke er fornuftig å bruke mer penger på å reparere. Taket lekker, ventilasjonen er dårlig og elanlegget trenger å skiftes ut. De to spillergarderobene klubben har er i kjelleren i nabobygget (Fjellhamar Barnehage). De er slitt og dekker ikke behovet. Dommerne savner egen garderobe å skifte i.

Nytt klubbhus har vært et tema i mange år. Så snart tegninger for nytt klubbhus er godkjent av kommunen og det foreligger et fornuftig kostnadsoverslag, vil Senterpartiet ta initiativ til at det settes av penger i det kommunale budsjettet til nytt klubbhus. I trange økonomiske tider er tilbud som dette, som forebygger uhelse og utenforskap, en spesielt viktig og god investering. 

Tom Arne Pedersen
Leder av Lørenskog Senterparti

Romerikes blad 02.06.2023