Meny
Ferge

65 millioner til ny fergekai!

I fylkestingsvalgprogrammet vårt for perioden skal vi "Arbeide for nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra" og nå er vi et steg videre mot realisering!

I sak U-96/22 vedtok Fylkesutvalget den 9 juni en prioriteringsliste i forbindelse med investeringsprogram for fylkesveier for perioden 2023 - 2031, der ny fergekai i Kjørsvikbugen står på topp, med 15 millioner i 2023 og 50 millioner i 2024.

Forutsetningen er at Trøndelag fylkeskommune gjør det samme - å bevilge penger til fergekaien i Laksåvika, og at kommunene Aure og Hitra går sammen for å opprette fergesambandet.

Det var Kristin Sørheim (SP) som på vegne av seg selv, Ingunn O. Golmen (SP), Vebjørn Krogsæter (SP), Eva Vinje Aurdal (AP), Lilly Gunn Nyheim (AP), Randi Walderhaug Frisvoll (KRF), Kim Thoresen-Vestre (SV) som fremma oversendingsforslaget.

Nå er vi et godt steg videre mot realisering og forventer at Fylkestinget skal gjøre sitt endelige vedtak på møte den 20. juni.

Vi i Aure Senterparti er utrolig stolte over at Kristin, Ingunn og resten av våre flinke lokale tillitsvalgte står så på for "vår" sak. Godt jobbet!

Kristiansund og Nordmøre havn jobber med å få godkjent et nytt flytekai-konsept som kan kutte kostnadene med å bygge nye fergeleier i fylket til opptil en tredjedel. Først ute blir strekningen Aure–Hitra.

Tidligere har Aure og Hitra kommuner vedtatt å bevilge penger for å bygge vei, oppstillingsplasser og parkeringsplass ved fergekaiene.