Meny

Karsten fikk sin første politiske seier, uker før valget!

Gladmelding til alle elever som kjører skolebuss fra Ørje til Mysen videregående skole

Etter at Mysen videregående skole endret oppstart fra 08.30 til 08.00, må våre videregående elever på Mysen ta bussen som går 07.00 fra Ørje sentrum for å rekke skolestart. Dette er en avstand på ca. 20 min med bil. 07.00 er en perfekt avgang for de elevene som derimot går på Askim videregående skole. 

I tillegg går det en buss fra Ørje sentrum til Mysen 07.40, denne er på Mysen ca 10.20 min. for seint til at elevene rekker skolestart 08.00.

Konsekvensen av dette er at mange ungdommer fra Marker velger å kjøre bil fremfor å bruke skolebussen. Dette er ingen god løsning, verken for miljøet eller lommeboka til ungdommene.

Mange har dette skoleåret undret seg over hvorfor ikke tiden på denne ruten kan tilpasses, slik at den korresponderer bedre med skolestart?

Karsten Buer (18 år), 12. kandidat på lista for Marker Senterparti, ville sjekke ut mer om dette, og om det er en logisk forklaring på det hele. Ordførerkandidat. Sylvia Brandsrud, sendte derfor en forespørsel til fylkesråd for samferdsel i Viken, Olav Skinnes, for en redegjørelse.

Verken Brandsrud eller Buer hadde forventet en slik rask avklaring, og med det utfallet det fikk. Svaret fra fylkesråden var nemlig at han takket for henvendelsen, og at de på bakgrunn av denne kunne informere om at busstidene vil være endret fra 28.08.23, og dermed bedre tilpasset skolestart!

Dermed har Karsten Buer allerede fått gjennomslag for en av sine hjertesaker, og det før valget er over! Buer er selv elev på Mysen videregående skole og er kjempeglad for å ha gjort reisetiden for sine medelever fra Marker mer tilpasset skoledagen. Han håper og tror at dette vil bli satt pris på av samtlige elever på denne ruten. 

Det er fint å kunne gi våre ungdommer troen på at endringer er mulig, og at politikk virker, avslutter Sylvia Brandsrud. 

Olav Skinnes og Sylvia Brandsrud.jpg
Fra venstre; fylkesråd for samferdsel i Viken, Olav Skinnes. Fra høyre; ordførerkandidat for Marker Senterparti, Sylvia Brandsrud