Meny
fagerheim

Haugesund årets jordvernkommune

Landbruks- og matdepartementet har tildelt Haugesund Kommune årets jordvernpris. Haugesund mottar prisen fordi en har valgt å ta vare på de viktige jordbruksarealene på Fagerheim og tilbakeføre området til LNF.

Området har 300 daa dyrka jord av god kvalitet, noe som utgjør 10% av kommunens totale dyrka areal.

For Haugesund Senterparti har dette vært en viktig sak over lang tid og det er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats at vi nå får denne anerkjennelsen til Haugesund kommune.

Tor Inge Eidesen som har vært gruppeleder for Senterpartiet i Bystyret de siste 8 årene sier at dette er en sak han har slåss for hele tiden. Stemningen har snudd og det var et klart flertall i Bystyret som ble med på et prinsippvedtak om vern i 2020. Nå er det «bare» formalitetene som gjenstår. Dessverre har Haugesund Høyre signalisert at de ikke kommer til å støtte vern av Fagerheim.

Derfor er det så viktig at Haugesund Bystyre vedtar den nye kommuneplanen der Fagerheim sikres et varig vern som LNF område.

 

1kandidat_TorInge.jpeg

 

-For Haugesund Senterparti har dette vært en viktig sak over lang tid og det er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats at vi nå får denne prisen til Haugesund kommunem sier Tor Inge Eidesen som har vært gruppeleder for Senterpartiet i bystyret de siste 8 årene. Eidesen sier at dette er en sak han har slåss for hele tiden.

-Stemningen har snudd og det var et klart flertall i Bystyret som ble med på et prinsippvedtak om vern i 2020. 

Nå er det formalitetene som gjenstår. Dessverre har Haugesund Høyre signalisert at de ikke kommer til å støtte vern av Fagerheim. Derfor er det så viktig at Haugesund bystyre vedtar den nye kommuneplanen der Fagerheim sikres et varig vern som LNF område, sier han.

 

2kandidat_Anders_portrett.jpeg

 

Anders L. Eie:

Jeg synes det er kjempestas at kommunen får denne prisen. Og synes det sender et sterkt signal til de som ikke er enige i planen.

 

 

 

 

Se hva Regjeringen skriver på sin nettside