Meny

Statsbudsjett uten framdrift

Kathrine Kleveland, fylkesleder Vestfold Senterparti

Statsbudsjettet for neste år har klare mangler. Blant annet er det helt uforståelig at regjeringa kutter i utbyggingen av bredbånd i områder der det ikke er kommersielt lønnsomt.

Disse områdene er det flere av både i Telemark og i Vestfold. Det bevilges 142 millioner kroner mindre i 2021 enn i år, selv om koronakrisa tydelig har vist oss hvor viktig bredbånd av en viss hastighet er. Senterpartiet er skuffet over dette, og vil fortsette kampen for den digitale allemannsretten.

Det er også skuffende at mens regjeringspartiene skryter av satsingen på jernbane, er ikke jernbanen gjennom Vestfold sør for Tønsberg nevnt med ett ord. Skal det bli mulig å knytte Vestfold og Telemark sammen som en arbeidsmarkedsregion, med gode kollektivtilbud internt, men også inn til Oslo må dette på plass.

Det er påfallende å se at regjeringa fortsetter å prioritere sine rike onkler fremfor vanlige arbeidsfolk i skattepolitikken. Reduksjonen i skatt for folk flest er nesten ikke-eksisterende, men tjener du en million eller mer, betaler du flere tusenlapper mindre i skatt. Ser man dette i sammenheng med at pendlerfradragene reduseres, blir vanlige arbeidsfolks økonomi dårligere, mens de som tjener best eller har størst formue får det bedre.

Regjeringa prioriterer heller ikke beredskapslager for korn. Som Senterpartipolitiker i matfylket Vestfold er jeg skuffet over at matberedskap og sjølberging ikke blir tatt på alvor, til tross for den krevende tiden vi er inne i.

I år lå alt til rette for en satsing på samferdsel, infrastruktur og beredskap. Statsbudsjettet innfrir ikke. Derimot opplever jeg et statsbudsjett uten visjoner for Vestfold!