Meny

Ane Hansdatter Kismul ny sekretariatsleder i Sps stortingsgruppe

Ane Hansdatter Kismul (37) er nå tilsatt som sekretariatsleder i Senterpartiets stortingsgruppe. Hun har lang fartstid fra både miljøbevegelsen og Senterpartiet, og kommer nå fra stilling som politisk rådgiver i Norges Bondelag. Hun overtar etter Sigbjørn Gjelsvik som nå er valgt til stortingsrepresentant, og tiltrer i stillingen 1. januar 2018

Ane Hansdatter Kismul er 37 år og oppvokst i Mosjøen i Nordland. Hun har lang fartstid fra miljøbevegelsen og var aktiv i Natur og Ungdom i ti år, der hun i årene 2000-2005 var henholdsvis nestleder og leder for organisasjonen.

Etter tiden i Natur og Ungdom jobbet Ane Hansdatter Kismul i Norsk Bioenergiforening og var der med på å starte opp Norsk Vindkraftforening, og ble foreningens første generalsekretær.

I 2007 ble Ane Hansdatter Kismul ansatt i Senterpartiets stortingsgruppe som rådgiver med ansvar for energi- og miljøsaker. I 2008 ble hun utnevnt til politisk rådgiver for Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, og etter at han gikk av i juni 2012, en kort periode politisk rådgiver for Trygve Slagsvold Vedum. Høsten 2012 ble Ane Hansdatter Kismul utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet for statsråd Ola Borten Moe, der hun var fram til valget i 2013.

De tre siste årene har Ane Hansdatter Kismul jobbet som politisk rådgiver i Norges Bondelag, med særlig ansvar for klimapolitikk. Der har hun bl. a. vært med på å starte opp prosjektet Klimasmart Landbruk.

Ane Hansdatter Kismul bor i Oslo sammen med sin mann (Øystein) og tre barn på 10, 8 og 3 år.