Meny

Bjørn Arild Gram ny styreleder i KS

KS Landsting 2020 har valgt ny ledelse i organisasjonen. Bjørn Arild Gram (Sp) tar over som styreleder etter Gunn Marit Helgesen (H).

Det er selvsagt godt å bli vist denne tilliten fra et enstemmig landsting, men det er også et stort ansvar. Kommune-Norge står foran store utfordringer i årene som kommer, og skal vi lykkes med å opprettholde og bygge ut gode velferdstjenester til innbyggerne, er det avgjørende at kommuner og fylkeskommuner får mulighet til å gjøre lokale prioriteringer. Der skal jeg være en tydelig stemme, sammen med resten av hovedstyret og tillitsvalgte i KS i fylkene, sier Bjørn Arild Gram.

Bjørn Arild Gram er 47 år, og har vært politisk aktiv i de aller fleste av dem. Blant mye annet har han vært leder i Senterungdommen, rådgiver for partiets stortingsgruppe og statssekretær i Finansdepartementet.

Gram ble valgt inn i Steinkjer kommunestyre allerede i 1992, og i Nord-Trøndelag fylkesting i 1995. Siden 2007 har han vært ordfører i Steinkjer, et verv han nå sier fra seg til fordel for styreledervervet i KS.

Gram har vært nestleder i KS siden 2012.

KS’ hovedstyre for perioden 2020–2024:

Leder: 
Bjørn Arild Gram, (Sp)

Nestledere: 
Gunn Marit Helgesen, Høyre og Sven Tore Løkslid, Ap

Øvrige styremedlemmer:
Mette Gundersen – Ap
Nils Ole Fosshaug – Ap 
Lise Selnes – Ap 
Jenny Følling – Sp
Ivar B. Prestbakmo – Sp 
Hilde Onarheim – Høyre
Tore Opdal Hansen – Høyre 
Terje Søviknes – Frp 
Ådne Naper – SV 
Bjørn Alfred Ropstad – KrF 
Gunhild Berge Stang – Venstre 
Per Arne Kaarstad – KS Bedrift