Meny

Bredbåndsatsingen er ikke bred

Sist endret: 27 09 2020

At distriktene får svi når den blåblå-regjeringen legger frem sin politikk er dessverre ikke noe nytt, og gammel vane har vist seg å være vond å vende. For nok en gang kutter regjeringen i midlene til bredbåndsutbygging. Det har de gjort systematisk i flere år, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Flere og flere oppgaver må løses digitalt. Blant annet skal mange elever levere lekser, prosjekter og oppgaver på internett. Bedriftseiere levere sine anbud og ordrer over nett. Både hjemme, i arbeidslivet og på skolen blir nettbruk mer og mer en del av hverdagen. Det setter krav til hastighet og kapasitet på nettet. Dessverre er det ikke slik at alle i landet får ta del i denne utviklingen. Dermed står vi i fare for å utvikle et digitalt klasseskille.

For å sikre at også husstander utenfor tettbygde strøk får tilbud om høykapasitetsnett må vi satse på bredbåndsutbyggingen, ikke kutte. I regjeringens forslag til statsbudsjett i år kutter de midlene til bredbåndsutbygging fra allerede lave 137 millioner til bare 69,7 millioner.

Senterpartiet ønsker at alle skal få ta del i den digitale utviklingen. Derfor har vi foreslått en satsing på 500 millioner kroner hvert år de fire neste årene som skal gå til bredbåndsutbygging i hele landet.

For vi trenger en ordentlig satsing på bredbånd, og vi trenger den nå. Dessverre er det slik at med dagens regjering så blir ikke satsingen bred, men den nærmer seg bånn.