Meny

Medlemsveksten fortsetter for Senterpartiet

For sjette år på rad har Senterpartiet medlemsvekst. Ved inngangen til 2020 kunne Senterpartiet telle 22 196 medlemmer. Per 1. januar 2019 var medlemstallet 19 698.

Den økte støtten viser at folk er lei av sentraliseringen til regjeringen. Å sentralisere er det motsatte av å lytte til folk, og der har partileder Trygve Slagsvold Vedum slått et slag for kaffekopp-strategien.

- Når andre partier er opptatt av kampanjer i sosiale medier har vi valgt å snakke med folk over en kaffekopp. Det er viktig for oss folkevalgte å kunne ha gode samtaler med folk rundt i hele Norge, sier Vedum.

Slagsvold Vedum fastslår at medlemsveksten viser at folk har fått nok av at helsevesenet, politi, lokale NAV-kontor og tingretter har blitt sentralisert.

- For alle som er opptatt av at folk i hele landet skal ha nærhet til skole, barnehager, eldreomsorg og sykehjem, er vi et godt verktøy. Å være folkevalgt handler om å lytte til folk, være nær folk og å kjenne på den tilliten man er gitt, fortsetter Vedum.

Foran fjorårets fylkes- og kommunevalg, som ble partiets beste lokalvalg noensinne, ble det også opprettet mange nye lokallag.

Senterungdommens hadde også ny medlemsrekord i 2019, med totalt 2074 medlemmer under 30 år, en økning på 191 medlemmer siden 2018. Disse er inkludert i totalantallet Senterpartimedlemmer på 22 196 personer, da de har fulle rettigheter i partiet.

- Politikk er lagarbeid, og dugnadsinnsatsen opp mot valget i fjor var enorm. Valgresultatet i fjor og medlemsveksten de siste årene gir økt motivasjon til å fortsette å arbeide for nære tjenester i hele Norge. Til syvende og sist må vi lytte til folket som har valgt oss, avslutter Vedum.