Meny

Mietinen politisk rådgiver for Sp i fylkesrådet i Troms og Finnmark

Hilde C J Mietinen, tidligere nærings- og nordområdesjef i Finnmark fylkeskommune, blir politisk rådgiver for Senterpartiet i fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Mietinen vil rapportere til Fylkesråd for Næring og miljø, Karin Eriksen (Sp) og til fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril E. Balto (Sp).

- Vi er svært glade over å få Hilde C J Mietinen som politisk rådgiver for Senterpartiet i fylkesrådet. Mietinen har en omfattende kunnskap og erfaring som vi ser fram til dra nytte av i vårt politiske arbeid for utvikling i nord, sier Karin Eriksen og Anne Toril Eriksen Balto.

- Dette er utrolig spennende og jeg er ydmyk til rollen, og veldig motivert. Jeg har et brennende hjerte for nord og det å få lov til å være med å bidra inn i realisering av «Et sterkt nord» - vår felles politiske å plattform.  Mitt utgangspunkt er at dette er et godt arbeidsdokument bygd på gode verdier og visjoner, med viktige utviklingsområder og ambisiøse målsettinger forankret i den politiske plattformen. Jeg gleder meg til å få jobbe tett med Fylkesrådene Eriksen og fylkesråd Eriksen Balto, sier Hilde C J Mietinen, nytilsatt politisk rådgiver for Senterpartiet i fylkesrådet i Troms og Finnmark.

Mietinen er kommunalkandidat i bunn og har omfattende ledelses- og utviklingserfaring. Hun er Finnmarking og har hele sitt voksne liv arbeidet for og med utvikling i Nord. Hun er bosatt i Vadsø.

I drøye 5 år var hun nærings- og nordområdesjef i Finnmark fylkeskommune, og har fra nyttår vært assisterende næringssjef for det nye storfylket. Videre har Mietinen bl.a. erfaring fra etablering og drift av Ungt entreprenørskap Finnmark og NHO. Mietinen tiltrer 9. mars.