Meny

Norsk matproduksjon - for din skyld

Sist endret: 27.09.2020

Nå er bønder over hele landet i full gang med å sikre årets avling. Norsk lammekjøtt, frukt, bær og korn sikres nå for gode norske måltider.

- av Dorthea Elverum, Trainee i Senterpartiet

Jeg regner med at det er flere enn meg som ser fram til fårikål og norske epler i butikken. Det er likevel ikke en selvfølge at det er slik. Dette krever et viktig samspill mellom norsk landbrukspolitikk og dyktige bønder.

I Norge produserer vi sunn, god og lokal mat. Det at vi har matproduksjon over hele landet gjør at du som forbruker kan velge mellom gode produkter i din nærbutikk. Norge er nødt til å bidra med vår andel for å sikre mat til hele befolkningen. I verden blir vi flere folk og etterspørselen etter mat blir større. Det er feil at vi da skal importere mat som andre trenger. For å kunne lage mest mulig mat i Norge må vi ha både små og store gårdsbruk. Landet vårt har ulikt terreng og derfor trenger vi dette mangfold av gårder i ulike størrelser. Det må legges til rette for gode inntektsmuligheter på disse gårdene.

Mat skal produseres over hele landet og da må vi ha livskraftige i bygder i hele landet. Derfor vil vi opprettholde barnehager, skoler og sykehus nær folk. Er du glad i norsk fårikål, frukt og bær, så støtt opp om en god landbrukspolitikk. For med god landbrukspolitikk og gode bønder får vi sunn og god mat også i fremtiden.

Denne artikkelen ble først publisert 29.08.2017

Relaterte saker

Jordbruk

Senterpartiet vil føre en jordbrukspolitikk som gir trygg og sikker mat, landbruk og jordbruk over hele landet, økt verdiskaping og redusert klimaavtrykk.