Meny

Sp raser over ny sentraliseringsreform

Siv Jensen la i dag frem regjeringens forslag til statsbudsjett. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerer kraftig på en massiv sentralisering av skatteinnkrevingskontor og nedleggelse av arbeidsplasser i hele landet.


- Regjeringen har ingen grenser for hvor mange tjenester og arbeidsplasser som skal sentraliseres vekk fra folk. Fra før har Høyre og FrP lagt ned lensmannskontor, skattekontor og NAV-kontor i hele landet, og senest i forrige uke kom forslaget om å legge ned tingretter og ta vannkraftinntekter fra kommunene. I dag kom nyheten om at over 200 skatteinnkrevingskontor i hele landet skal sentraliseres, sier Vedum.


Slagsvold Vedum mener dette er nok et eksempel på at regjeringen ikke lytter til folk.

- Høyre og FrP har ikke lært noe av valget, der folk ga tydelig beskjed om at de ikke vil ha mer stordrift og sentralisering. Det første regjeringen gjør er likevel å sentralisere enda mer. Det er så arrogant at jeg har nesten ikke ord, fortsetter han.


Slagsvold Vedum mener videre at regjeringen fortsetter å angripe norsk industri og norske arbeidsplasser. Sukkeravgiften øker, mens pendlerfradraget reduseres.

- Avgiftspolitikken til regjeringen går hardt ut over både bedrifter og arbeidsfolk. Heller ikke denne gangen retter regjeringen opp feilen det var å innføre en massiv avgiftsøkning på ikke-alkoholdige drikkevarer. Vi vet at denne avgiften flytter arbeidsplasser fra Norge til utlandet, og det er helt uforståelig at regjeringen ikke vil senke avgiften for å sikre norske arbeidsplasser, sier Vedum.