Meny

Uhørt maktbruk

Sist endret: 27 09 2020

Senterpartiet reagerer sterkt på kommunalminister Monica Mælands håndtering av tvangssammenslåingen mellom Troms og Finnmark.
– Dette er en uhørt maktbruk fra Mæland, sier Trygve Slagsvold Vedum om at Mæland endrer forskriften slik at sammenslåingen mellom Troms og Finnmark kan skje uten finnmarkingenes deltakelse. 

En halvtime etter at fylkestinget i Finnmark hadde sagt nei til å være med i nemda som skal gjennomføre sammenslåingen, meldte kommunalministeren at hun endrer bestemmelsene om nemndas sammensetning. På den måten kan nemda være beslutningsdyktig uten deltakelse fra Finnmark.

– Først overkjører hun Finnmark, så setter hun Troms og Finnmark opp mot hverandre. Hun straffer Finnmark og overlater ansvaret til Troms. Men dette er ingen løsning som Troms ønsker. Dette er ekstremt uklok maktbruk. Vi i Sp vil gjøre alt vi kan for at folkets vilje blir gjennomført, sier Vedum.

Senterpartiet vil gå gjennom hele sammenslåingsreformen. En reform som først og fremst er en sentraliseringsreform fra regjeringens side.