Meny
Vedum: - For mange er flytilbudet minst like viktig som busstilbudet

Viktige flyruter vil forsvinne med regjeringens avgiftsøkning

I dag gjorde regjeringen det klart at den gjeninnfører sin egen flypassasjeravgift og øker avgiften (mva) for reiseliv, kultur og transport fra 6 til 12 prosent fra og med 1. november i år. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener dette er en uholdbar prioritering som vil ramme flytilbudet i Norge hardt.

- Flybransjen i Norge har blitt rammet av det ene avgiftsjokket etter det andre med Høyre og Frp i regjering. Solberg som statsminister og Jensen som finans- og avgiftsminister har økt momsen på flyreiser med 50 % og innført flypassasjeravgift, forteller Vedum.

Vedum understreker hvor viktig kortbanenettet er for Norge.

- For mange lokalsamfunn er flytilbudet minst like viktig som busstilbudet er i de større byene. Flytilbudet binder Norge sammen. Regjeringens avgiftsøkninger rammer flytilbudet i Norge, og gir et dyrere og dårligere tilbud for både familier og bedrifter. Dette er både et uakseptabelt angrep på norske arbeidsplasser og et alvorlig sentraliseringsgrep mot landet vårt, forteller Vedum.

- Senterpartiet som vil utvikle hele Norge og gi folk mulighet til å bo og jobbe der de selv ønsker. Disse avgiftsøkningene kan Senterpartiet aldri støtte, fastslår Vedum.

- Høyre og Frp i regjering har gjennom sine avgiftsøkninger skapt store problemer for flybransjen i Norge som gjorde den svært utsatt allerede før Koronapandemien kom. Pandemien er ikke over og det er svært uklokt av regjeringen å fjerne disse ordningene, sier Vedum.