Meny
IMG_5348

Batteriprodusent klar for storsatsing i Haugaland Næringspark

En stor dag for Rogaland generelt og Haugalandet spesielt da batteriprodusenten Beyonder i dag offentliggjorde planene om å etablere seg med produksjon i Haugaland Næringspark. Selskapet har bestemt seg for lokalisering her hjemme, basert på regjeringens signaler om storsatsing på batteri, økt eksport og strøm fram til industrien.

 

IMG_5342.jpg

-En begivenhet for landet, for Haugalandet og for resten av Rogaland, sier stortingsrepresentant Lisa Marie Ness Klungland om dagens nyhet. Hun trekker fram to forhold hun mener er et viktig bakteppe for saken.

-Satsingen vil ikke legge beslag på matjord. Dessuten finner den sted i en region hvor det er god tilgang på boliger og flott natur, og det er lett å ta seg fram, sier hun.

Fornøyd er også fylkesvaraordfører Arne Bergsvåg.

-Svært gledelig at Beyonder til slutt bestemte seg for en lokalisering i Rogaland. Vi har hele tiden vært opptatt av å tenke regionalt. Dette er et eksempel på at det skjer, sier han.

Beyonder utvikler egen teknologi for bærekraftige battericeller, basert på blant annet aktivt karbon fra norsk sagflis. 

Satsingen vil allerede i første trinn gi mellom 500-600 direkte arbeidsplasser. Full utbygging med inntil 10 produksjonslinjer, vil gi rundt 2 000 direkte arbeidsplasser. I tillegg kommer alle som sysselsettes i byggeperioden, etablering av leverandørindustri og ringvirkninger for lokalt næringsliv.

Beyonder er per i dag lokalisert på Forus i Rogaland med en småskala produksjonslinje. I dag tar de et stort skritt videre i planene sine om storskala battericelleproduksjon.

Olje- og energiminister Terje Aasland er glad for at Beyonder nå ser mot Norge for sin fullskala produksjon.

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, mener avtalen signaliserer at også næringsparken nå går inn i en ny fase. Virksomheten har brukt 20 år på utviklingsarbeid med reguleringer og tunge investeringer i infrastruktur, inkludert etablering av egen dypvannskai og havneområde.