Meny
Store budsjettkutt og råkjør i Kalberg- saken i fylkesutvalget

Store budsjettkutt og råkjør i Kalberg- saken i fylkesutvalget

IMG_3122.jpg

Flere viktige saker på dagsorden under fylkesutvalgets møte i dag. Posisjonens budsjett for 2024 betyr store kutt i hurtigbåttilbudet og reversering av gratisprinsippet på ferjene, samt kutt på over 10 millioner kroner innen opplæring for neste år alene, for bare å ha nevnt noe. Som om ikke det var nok, åpnet Høyre, Fremskrittspartiet og KrF også døren for utbyggerne på Kalberg. Med knappest mulig flertall, sa fylkesutvalget ja til at gigantutbyggingen settes i gang.

Klart for god Sp-politikk i viktige utvalg i fylket

Klart for god Sp-politikk i viktige utvalg i fylket

Med Hanne Marte Vatnaland i spissen, er Senterpartiets folk i fylkespolitikken de kommende fire årene godt i gang med arbeidet.

Det norske folk og næringsliv hadde trua på at Senterpartiet skulle rydde opp

Det norske folk og næringsliv hadde trua på at Senterpartiet skulle rydde opp

I Rogaland har lokallaga og fylkeslaget gjennomført ein meget god valkamp. Eg vil sei betre enn for både 2, 4 og 6 år sidan. Den beste sidan eg vart fylkesleiar. Kandidatane har vore aktive i lokalsamfunnet og på sosiale media og verkeleg budd på seg sjølv. Dei har vist til sakene dei har fått gjennomført eller kjempa for i dei forrige 4 åra, og kva ambisjonar dei har for dei neste 4. Me hadde ordføraren i åtte kommunar, nå har me i seks. På fylket gjekk me frå 5 til 3 representantar. Ein skulle tru at det var oppskrifta på eit godt val, og i nokon kommunar har det vore det, som de høyrer.

Trapper ned politisk, men vil  fortsatt jobbe for Rogaland

Trapper ned politisk, men vil fortsatt jobbe for Rogaland

Folkevalgt i over 30 år. I Ølen, Vindafjord og senere i fylket har Arne Bergsvåg hatt orkesterplass til de mest spennende tiårene i Rogalands utvikling. Denne uken gjennomførte han sitt siste møte som fylkesvaraordfører. Nå setter Rogaland Senterpartis nestor kursen nordover til Haugalandet, og hjem til Skjold.

Om ingen lokalt og regionalt setter foten  ned i Kalberg-saken, må regjeringen si stopp

Om ingen lokalt og regionalt setter foten ned i Kalberg-saken, må regjeringen si stopp

Det ligger et stort ansvar på politikerne i Time som skal ta stilling til Green Mountains planer om et gigantisk datasenter på Kalberg. Det er all grunn til å lytte til dem som hevder at politikernes vedtak kan føre til høyere strømpris i hele NO2-området.

Hanne Marte holdt følelsene skjult for alle: – Et skikkelig kaos i hodet

Hanne Marte holdt følelsene skjult for alle: – Et skikkelig kaos i hodet

Sterkt intervju med Hanne Marte Vatnaland i Haugesunds Avis i dag. På verdensdagen for psykisk helse forteller hun om sin egen erfaring med temaet. For i vinter var hun sikker på at hun var på veg rett i veggen. Symptomene på angst kom stadig tettere. Men en time hos fastlegen endret alt.

Godt budsjett som svarer  på de viktigste utfordringene

Godt budsjett som svarer på de viktigste utfordringene

Sentrale Senterparti-folk i Rogaland er fornøyde med statsbudsjettet. Det er godt nytt for både fylkeskommune og kommuner.

Frykter dårlige tilbud for en gruppe  elever som allerede sliter tungt i skolen

Frykter dårlige tilbud for en gruppe elever som allerede sliter tungt i skolen

Hun er opptatt av den lille gruppen elever i videregående skole i Rogaland som trenger tilrettelagt opplæring og ekstra støtte i skolehverdagen. Nå er Hanne Marte Vatnaland bekymret for at en ny plan for inkludering i skolen, i verste fall gir det motsatte resultatet. 

Suldøl på jakt etter fleire moglegheiter for Ryfylke

Suldøl på jakt etter fleire moglegheiter for Ryfylke

Det er inga naturlov at alt skal sentraliserast. Ryfylke er klar for nye næringar, fleire arbeidsplassar og verdiskaping for framtida, seier Harald Halvorsen Løland (48), Rogaland Senterparti sin 4. kandidat til fylkestingsvalet. 

Kampen mot utenforskap begynner lenge før skolealder

Kampen mot utenforskap begynner lenge før skolealder

Rogaland er blant landets beste fylker på fullføring av videregående skole. Et av de aller viktigste verktøyene mot utenforskap, er fullført videregående utdanning.