Meny
Skjermbilde 2022-02-22 kl. 15.07.00

Et skikkelig løft for frivilligheten, lag og foreninger får 500 000 kroner

FYLKESTINGET: Før pandemien deltok vel 70 prosent av alle i en eller annen form for frivillig arbeid. Frafallet de siste årene har vært stort. Flaks da at nettopp 2022 er frivillighetens år, og at fylkestinget tirsdag bevilget 500 000 kroner til saken.

-En skikkelig gladsak, sier Senterpartiets Sandra Christin Skarholm i regional-, kultur- og næringsutvalget. Hun viser til at over halvparten av alle over 15 år i 2021 gjorde en form for frivillig arbeid. Til sammen utgjør slikt arbeid ifølge Statistisk Sentralbyrå cirka 142 000 årsverk årlig til en verdi på mange milliarder.

I Rogaland er vi heldige som har mange organisasjoner med tilbud til alle aldersgrupper og et utall ulike interesser.

I tillegg til å gi folk tilhørighet, sosiale møteplasser og muligheten til å lære noe nytt, skaper det fellesskap mellom folk.

Vi er prisgitt ildsjelene som gir av sin tid, og vier dagene sine til ny kunnskap som bidrar til samfunnet, som trener, øver, støtter, møter, hjelper og møter opp dag, natt, helg - ja når det måtte være behov, sa Sandra i fylkestinget.

-Frivillig arbeid har alltid vært viktig for meg, og jeg er glad for at fylkeskommunen gir 500 000kr i anledning frivillighetens år, og dermed bidrar til enda flere aktiviteter, tilbud og rekruttering, sier hun.