Meny

Gir seg etter seks fantastiske år som fylkesleder

Etter seks år som leder i Rogaland Senterparti, gir Vidar Nedrebø søndag fra seg stafettpinnen. Den sindige gjesdalbuen har med stødig hånd ledet fylkespartiet gjennom det ene politiske høydepunkt etter det andre.

vidar-tsv.jpeg

-For tredje gang i historien har vi to på tinget. Vi er i regjering, og har en statsråd fra egne rekker. Etter en kjempeinnsats lokalt og regionalt, har vi for det meste vært en valgvinner. Det har vært mange oppturer, slår den avtroppende lederen fast.

Han vet at når han nå trekker seg tilbake, forlater han en organisasjon med solid grunnmur. En sterk og synlig fylkestingsgruppe, posisjon og ansvar i en rekke kommuner rundt om i Rogaland, aktive politikere på tinget, regjering, regionale folk sentralt i partiorganisasjon – eksemplene er mange.

-Vi representerer en fantastisk bredde. Et eksempel på det, er Rogaland på landsmøter der gjerne et tjuetalls delegater fra vårt fylke er på talerstolen, sier han.

Bredde har det også vært i politiske saker de siste seks årene. Debatten omkring kommunesammenslåing, sykehusfinansiering, trygge og gode veger, strømprisene og partiets fanesak, jordvern, er bare noen eksempler.

-Vi kjempet lenge for å sikre det norske nivået på strømpriser, selv om vi tapte den kampen. Av enkeltsaker, er nok det en av de viktigste de senere årene.

Sier Vidar, som overlater et fylkeslag i topp stand til etterfølgeren, og som trekker fram det kommende stortingsvalget som den første store utfordringen. Fortsatt to på tinget, blir utvilsomt en av de viktigste sakene, mener han.

Når alt kommer til alt, handler det om at det betyr noe hvem som styrer. Det har vi ikke minst sett etter det politiske skiftet i fylket, noe som hverken har gavnet næringslivet eller folk rundt om i Rogaland, mener han. 

Seks år som fylkesleder, men egentlig har Vidar i hele 9 år gitt store deler av fritiden sin til Senterpartiet i verv som første og andre nestleder, samt studieleder.

Nå er akkurat den fasen snart over, men livet blir ikke mindre travelt av den grunn. Som dyrlege og bonde i Gjesdal, er det mer enn nok på programmet. Vidar er dessuten aktiv i kommunepolitikken, og ved kommende stortingsvalg har han ambisjoner om å havne på øvre halvdel av lista.

Dessuten er han fotballtrener, og klar for en ny sesong. Leverer han samme engasjement og kvalitet der, er det all grunn til å se opp for jenter 5 år fra Oltedal.