Meny

Klar oppfordring fra Senterparti-kvinnene: Kryss ei dame!

Tallenes tale er klar: Det er langt igjen før vi har likestilling i rogalandspolitikken. Og gjør vi ikke et krafttak nå, må vi vente til 2050 før halvparten av medlemmene i kommunestyrene her i landet er kvinner. Det slås fast i et tverrpolitisk utspill fra de politiske kvinneorganisasjonene i fylket. Derfor bør du krysse ei dame ved årets valg, oppfordrer tre regionale kvinneprofiler i Senterpartiet på kvinnedagen, 8. mars.

Her er hva som opptar de tre spesielt i dag.

hmv-0803.jpg

Hanne Marte Vatnaland, førstekandidat til fylkestingsvalget:
Kvinner ser ofte ting annerledes, og derfor prioriterer vi ulikt menn. Det har likevel tidvis vært vanskelig å få viktige kvinnetema på dagsorden, men nå skjer det noe positivt og viktig. Den siste tiden har kvinnehelse blitt et stadig viktigere tema. Det er på tide!  

 

image003.jpg

Berit Søvik Østerhus, leder i Senterkvinnene i Rogaland:
Tallenes tale er klar: Vi har langt igjen før kvinnene er representert på en likeverdig måte. Jeg tror mange blir forbauset når de ser hvor dårlig det egentlig står til, og hvor lang tid det vil ta å oppnå likestilling i det politiske liv hvis vi ikke gjør noe nå.

 

image001.jpg

Lisa Marie Ness Klungland, stortingsrepresentant og helsepolitisk talsperson i Senterpartiet:
Vi må ta kvinnehelse på alvor. Det må bli slutt på at livmora blir sett på som like fjern som planeten mars. Derfor er kvinnehelseutvalgets rapport og satsinga vår på likeverdige helsetjenester viktig.