Meny
Kathrine Kleveland_stortingsportrett

Kathrine rapporterer fra Løvebakken

Kathrine Kleveland, stortingsrepresentant Vestfold Senterparti

Kathrine Kleveland er godt i gang med å gjøre seg kjent i gangene i Stortingsbygget, sette seg inn i sakene til kommunal- og forvaltningskomiteen som hun er medlem i. 

Det er bare å ønske seg besøk av vår storingsreprsentant, og Kathrine har allerede vært på flere ulike oppdrag i Vestfold. Det aller første var hos Larvik Senterparti med bl.a. innlegg av næringssjefen

 

 

Da det nye stortinget konstituerte seg 1. oktober var Senterpartiet på plass på Vestfoldbenken. Takk for at jeg fikk tillit til fast plass på Stortinget for valgdistrikt Vestfold!

Ukene går fort med introduksjonskurs med alt fra etikk og komitearbeid til hvordan finne fram på 70 000 kvm i ulike bygg. Her er alt fra eget bibliotek og masse hjelpetjenester til stortingsprest og språklærere. Jeg har engelskundervisning.

De første ukene var det pressefolk overalt i gangene, jeg hadde fått låne kontor nært Marit Arnstad, og der var det selvsagt mange som forsøkte å få vite noe.

Det ble høytidelig åpning av Stortinget mandag 11. oktober. Sola skinte, kongen kom, det var høytid og stas da det 166. storting åpnet. Ikke tvil om at det ble en spesiell dag i bunad. Fint med gudstjeneste i Domkirken etterpå med preses i bispemøte. Jeg deltok i forbønnen, i stedet for Støre, bla med ordene «Gi verdens ledere visdom og mot til å handle til menneskehetens og kommende generasjoners beste». Da vi kom ut ga noen regndrypp en klar regnbue over Oslo Domkirke.

Dagen etter var finansministerens redegjørelse, og Erna Solbergs orienterte om at hennes regjering gikk av.

Nå har vi fått en mindretallsregjering sammen med Arbeiderpartiet på grunnlag av Hurdalsplattformen. Plattformen vår har mye god politikk, og her er det mye å lage utspill av. Jeg kjenner igjen politikken jeg gikk til valg på med mindre forskjell og gode løsninger for hele landet, og anbefaler dere å lese den.

Helt konkret er jeg spesielt glad for at vi har fått inn et inntekstløft i landbruket, og en selvforsyningsgrad på 50%. Landbruks- og matminister Sandra Borch ble møtt med stående applaus da hun orienterte om den reforhandla avtalen på Bondelagets 125-årsjubileumsfeiring.

Ellers er det godt nytt at målet om ferdiggjøring av InterCity-utbyggingen ligger fast. Frem til det er gjennomført må det jobbes med vesentlige tilbudsforbedringer på indre- og ytre InterCity.

Personlig er jeg selvsagt glad for at et sunt og enkelt gratis skolemat skal innføres gradvis. Det er en skikkelig seier, slik som at firerkravet skal fjernes, at arbeidslivet skal være ryddig, og ikke minst bedre kommuneøkonomi!

I erklærings- og trontaledebatten der jeg hadde to innlegg der det første handlet om innføring av skolemat og det andre om grensehandel.
I kommunal- og forvaltningskomiteen som ble min komite er det allerede full fart, bla med to saker med hastegjennomgang samt to dager med høringer om statsbudsjett, der 140 høringsinstanser kommer.

Mange tar kontakt om alt fra spesifikke helseutfordringer, lokale konkrete utfordringer og ønsker om møter. Jeg har allerede fått flere avtaler og vil stille opp på møter og arrangement så godt jeg kan.

Etter kommunestyremøtet i Holmestrand med enstemmig vedtak om at nok er nok og at kommunen ikke ønsker enda en utsettelse for dumping av spesialavfall har jeg også påvirket inn i departementet om Holmestrands syn.

Det er bare å ønske seg besøk, og jeg har allerede vært på flere ulike oppdrag i Vestfold. Det aller første var hos Larvik Senterparti med bl.a. innlegg av næringssjefen. Jeg har vært på Marinemusikkens 200-års jubileum samt delte ut Innovasjons bedriftsutvikligspris for landbruket til øko- og andelsbonden Tore Jardar Wirgenes i Kvelde sist uke.

Nå har jeg vært fire dager på Nordisk råd i København og er i gang med det som ble mitt internasjonale oppdrag. På Nordisk råd var bl.a. Anne Beathe Kristiansen Tvinnerheim og Jonas Gahr Støre fra den nye norske regjeringen, samt Jens Stoltenberg som NATOs generalsekretær. De gjorde alle en god jobb på vegne av Norge. Jeg ser fram til å være i Nordisk råd sammen med Heidi Greni og Per Olav Tyldum for bedre nordisk samarbeid om alt fra språk og klima til grenseproblematikk mm.

Det må bare innrømmes at det er tidkrevende å sette seg inn i alt og bli kjent med folk, saker og systemer. Det er jo fantastisk at Senterpartiets gruppe er blitt på 28 stortingsrepresentanter. Åtte Sp-statsråder ga også flere nye stortingsrepresentanter inn i gruppa.

Nå skal det knytte kontakter med mange på Stortinget, og jeg gjør mitt beste for å bli kjent med flest mulig. Ellers har jeg blitt «Brunostdama» i Stortingsrestauranten fordi jeg spurte etter det til det. For hva er en dag uten brunost? Det ordna de kvikt.

Tenk at vi er i regjering! jeg skal gjøre mitt beste for Senterpartiets politikk og for Vestfold!

 

Hilsen Kathrine
Hillestad 7. november 2021
[email protected]
Mob.: 92 82 51 62