Meny

Vestfold

Kraftkrevende datalagringssentraler

Følg oss på Facebook
Fra v: Kathrine Kleveland, Eliza Gudem, Olav Nordheim, Per-Asbjørn Andvik. Foto: Lisbeth Glittum

Vestfold er tilbake!

Vestfold fylkeskommune er igjen en realitet! Våre fylkespolitikere er godt i gang med jobben for å gjøre Vestfold til et grønt og godt fylke.

Teori og praksis i skolen

Teori og praksis i skolen

Mange elever og lærere har sagt fra om at skoledagene har blitt for stillesittende og teoretisk og dermed stadig mindre tilpasset utforskende og nysgjerrige barn som kan lære mer gjennom praktiske øvelser. Samtidig ser vi at landet trenger flere håndverkere og andre yrkesutøvere med praktisk erfaring. Det er heldigvis mange måter å lære på, og alle elever trenger å bli utfordret på nye måter.

Narkotika må være ulovlig

Narkotika må være ulovlig

I 2022 døde 321 mennesker av overdose. Bak hvert tall i statistikken finnes det venner og familie som alltid vil mangle en i livet sitt. Dette er en skremmende konkret og alvorlig påminning om at bruk av narkotiske stoffer er farlig, ja livsfarlig.

Alle barn skal ha råd til å være med

Alle barn skal ha råd til å være med

Mange barn og unge er utestengt fra vanlige aktiviteter som «alle andre» er med på fordi familien deres har dårlig råd.

Tryllet vi bort distriktsutfordringene i Vestfold?

Tryllet vi bort distriktsutfordringene i Vestfold?

I Vestfold har vi seks kommuner som er folkerike og regnes som byer eller tettbygde strøk. Da kan man kanskje tro at regjeringas nylig framlagte Distriktsmelding ikke gjelder for oss. Men det er ikke sånn at utfordringene vi kjente på i Hof, Andebu og Lardal er borte fordi om de er del av en større kommune. Det er flere steder i Vestfold der man ønsker tilflytting, flere arbeidsplasser og barnefamilier som kan bidra til å opprettholde barnehager og skoler.

Husk å stemme to ganger på Senterpartiet!

Husk å stemme to ganger på Senterpartiet!

Stem Sp to ganger i 2023!

Husk å stemme Senterpartiet i både lokalvalget og fylkesvalget 2023. Din stemme er med på å skape nye Vestfold med gode verdier, trygghet og en grønn profil. Våre toppkandidater i Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Færder, Horten og Holmestrand er klare til å gjøre en forskjell i sin kommune. På fylkestingslista har vi tre topp motiverte kandidater som troner øverst på lista for Vestfold Sp. Per-Asbjørn Andvik, Elisabeth Irgens Hokstad og Magnus Rød er klare for å innta fylkestinget i nye Vestfold!

 

 

Dette trenger eldreomsorgen!

Dette trenger eldreomsorgen!

Det er sommer og sol, det begynner å bli varmere i været, og vi alle gleder oss over tiden som kommer. Vi i Vestfold Senterparti har ikke glemt den tiden nå på nyåret hvor vi hadde mange oppslag og artikler over hvordan det sto til i det norske helsevesenet. Først og fremst så må det sies at ansatte i det norske helsevesenet gjør en veldig god jobb. I 2021 så kom den amerikanske stiftelsen «The Commonwealth Fund» ut med en undersøkelse som viste at Norge kom best ut av samtlige land. Undersøkelsen var basert på fem forskjellige kriterier; tilgang, behandling, effektivitet, rettferdighet og resultater. Mye av dette er takket være alle de som jobber i helsevesenet. De går på jobb for at du og jeg skal få de best mulige tjenestene.

Er det bra med deg?

Er det bra med deg?

Ofte spør vi hverandre: Og ellers, går det bra? Alle vet at det er lettere å svare på det spørsmålet hvis man plages med noe fysisk. Et vondt kne eller smerter i ryggen. Det oppleves tyngre og vanskeligere når svaret er at livet er mørkt for tida, eller at en i familien sliter psykisk.

Klima- og miljøbygder

Klima- og miljøbygder

Byene vokser og fortettes. Samtidig legges det knapt nok ut nye boliger i grendestrøk. Snart legges nærskolen ned. Hva da med bygda di? Svaret er å styrke bærekraftige bygder.

#Stopp plastforurensing

#Stopp plastforurensing

#BeatPlasticPollution er temaet for markeringen av verdens miljødag 5. juni i 2023, og plastforurensning er noe vi merker mer og mer av alle sammen. Vi ser plastsøppel som flyter i naturen og på strendene, men enda skumlere er det at mikroplast finnes inne i dyr og mennesker og på de mest avsidesliggende stedene på planeten vår.