Meny

Alf Halvar Næsje ny fylkessekretær i Oppland Sp

Alf Halvar Næsje (27) er ansatt som fylkessekretær i Oppland Senterparti, og starter i jobben allerede 6. august. Han er oppvokst i Trondheim, med unntak av et år i Sør-Afrika. Alf er medlem av internasjonalt utvalg i Senterungdommen og utdannet fra Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet på Ås.

 

– Jeg gleder meg til å møte mange nye, dyktige og engasjerte mennesker i hele organisasjonen, spesielt i Oppland, og senere i regionen Innlandet, sier Alf Halvar Næsje.

Alf Halvar Næsje tok Studiespesialisering realfag på Gerhard Schønning Videregående Skole i Trondheim, og har et år på Grafisk design på Jeløy Folkehøgskole. Alf Halvar har en bachelorgrad i Internasjonale Miljø og Utviklingsstudier og en mastergrad i Internasjonale Relasjoner ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU). 

Mens han skrev masteroppgaven om «Norway’s search for status through the deployment of police officers to international operations» var han ansatt på deltid som vitenskapelig assistent ved Politihøgskolen (PHS) fra 2016. Etter å ha levert oppgaven begynte han i januar 2018 på fulltid ved PHS, der han har arbeid fram til nå.

I studietida på NMBU har Alf vært aktiv i studentmiljøet i Ås med mange tillitsverv, bl. a. var han nestleder i Studentsamfunnet i Ås, ordstyrer i Studenttinget og deltok i gjennomføringen i flere student-uker.

– Jeg har ikke en lang bakgrunn i Senterungdommen eller Senterpartiet, men på den tiden jeg har vært med, så har det gitt betydelig mersmak. Mot slutten av min studietid tok jeg et aktivt valg knyttet til hvilke verdier i det norske samfunnet jeg følte var viktigst, nemlig at alle skal ha en viss grad av sikkerhet, blant annet i form av matsikkerhet, helse, politi etc., uavhengig av hvor i landet man bor, sier Næsje.

– Da falt valget naturlig nok på Senterpartiet. Siden den gang har jeg fått deltatt på landsmøte og blitt en del av Internasjonalt utvalg i Senterungdommen, og fylkesårsmøte i Oppland Senterparti. Jeg ser nå veldig frem til nye opplevelser og utfordringer i stillingen som fylkessekretær, sier Alf Halvar Næsje.

Alf overtar stillingen som fylkessekretær i Oppland Senterparti etter Nils Ramsøy, som nå starter i ny jobb som rådgiver i Voksenopplæringsforbundet (VOFO) i Oslo.