Meny

Blåblå rasering av bygdene!

Sist endret: 16.03.2017
- Hvilken landbrukspolitikk som de blåblå partiene går til valg på, kommer til å være i det blå. I vår region vil ikke folk skjønne hva som traff dem før etter valget, mener Senterpartiets Stortingskandidat Kåre Gunnar Fløystad. ? Enten skjønner ikke Harberg og Godskesen konsekvensene, eller så har de ikke sett hvordan jordbruket på Sørlandet ser ut. Vi rammes først og vi rammes hardt av en blåblå landbrukspolitikk.

- FrP sine forslag om endringer i landbrukspolitikken vil rasere jordbruket og kulturlandskapet på Agder. På svært kort tid kan blåblå landbrukspolitikk fjerne grunnlaget for hele landbruksnæringa hos oss. I samme slengen kan vi vinke farvel til næringsmiddelindustrien i form av meieriene i Kristiansand og på Byglandsfjord og jeg har liten tro på at Jens Eide eller andre lokale vil klare seg, advarer Fløystad. – En dag hvor norske matprodusenter har negativ timebetaling vil være i emning med en blåblå vind.

- Uten landbruket forsvinner grunnlaget for de fleste bygdesamfunn, virkningen vil kjennes godt også i byene på Agder. Skal vi ved årets valg markere slutten for matproduksjonen også i Grimstad og Arendal?

Fløystad undrer seg på om de lokale Stortingsrepresentantene har forstått konsekvensene av forslagene. – Verken for store eller små bønder vil det være lønnsomhet igjen, optimismen som eksisterer i næringa vil forsvinne og alt som heter distriktsprofil vil forsvinne.