Meny

Gir yrkesfagelever rett til påbygg etter fagbrev

Sist endret: 16.03.2017
Regjeringen vil nå gi elever med fagbrev rett til påbygg, etter at de har tatt fagbrev. - Jeg er glad for at dette nå kommer på plass, mener stortingskandidat for Senterpartiet, Kåre Gunnar Fløystad. - Det er viktig å få flere til å fullføre yrkesopplæringen, framfor å hoppe av fordi de er redd for å bruke opp retten til videregående uten å få studiekompetanse.

 

Torsdag ble det varslet at regjeringen vil utvide retten til utdanning for yrkesfagelever, og at dette vil være en del av innholdet i en ny stortingsmelding om evaluering av kunnskapsløftet. Dette får Senterpartiets medlem i utdanningskomiteen, Kåre Gunnar Fløystad, til å juble. – Vi skaper et enda bedre tilbud for ungdom, og det er jeg kjempeglad for!

Redusert frafall

- Samtidig kan dette bety samlet sett mindre frafall når vi ser det over tid. De med evner, ambisjoner og lyst bør ikke stoppes av formelle hindringer hvis de ønsker videreutdanning i sitt fag gjennom fagskolesystemet eller gradsstudier ved høyskoler eller universitet. Ingeniører med fagbrev i bunn er ansett som meget attraktiv arbeidskraft.

Flere med fagbrev?

- Jeg tror dette gjør at flere tar fagbrev, fordi de nå ikke trenger å gi slipp på muligheten til påbygg. Disse får også muligheten for å ta høyere utdanning, og er med på å anerkjenne praktisk erfaring og utdanning. Dette er et viktig løft for fag- og yrkesopplæringen. Et yrkesfaglig utdanningsløp gir gode karrieremuligheter i spennende yrker. Vi må derfor synliggjøre mulighetene som finnes!

Utfordrende for skoleeier

- Dette vil kreve stor innsats fra fylkeskommunen, men det skal vi klare. Poenget her er at ungdommen får økte muligheter!