Meny

Bare prat fra landbruksministeren om Veterinærinstituttet

Til tross for gjentatte spørsmål fra Senterpartiet og resten av opposisjonen i spørretimen kunne ikke en presset landbruksminister Olaug Bollestad garantere for aktiviteten ved Veterinærinstituttets avdelinger i Tromsø, Trondheim og Sandnes.

– Jeg registrerer at Bollestad forsøker å snakke opp viktigheten av den regionale tilstedeværelsen til Veterinærinstituttet, men så lenge hun ikke kan love at oppsigelsene til flertallet av de ansatte skal trekkes er det ingenting verdt, sier Geir Pollestad som er leder av næringskomiteen og stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Stortinget har tidligere sagt at man ønsker å utvikle Veterinærinstituttets tilstedeværelse. Miljøene i Tromsø, Trondheim og Sandnes er utviklet og bygget opp over tid.

–  Nå risikerer det store flertallet av ansatte ved de regionale avdelingene å få melding tidlig i mars om at de får sparken. Senterpartiet krever fortsatt at statsråden stanser denne prosessen, fortsetter stortingsrepresentanten fra Senterpartiet.

Det er også lagt frem et representantforslag i Stortinget om å stanse sentraliseringen av Veterinærinstituttet.

– Senterpartiet vil ha en rask behandling av dette forslaget og vil selvsagt si klart nei til den varslede sentraliseringen, avslutter Geir Pollestad.