Meny

Beredskapen i Nord-Norge svekkes på flere fronter

Sist endret: 27.09.2020 #Nordland

Mads Gilbert har helt rett i at forsvarsministeren og regjeringen nå må ta ansvar. Det er en tragedie at kystvakta ikke har helikoptre utstyrt for redningsoppdrag. Når Gilbert i radioen etterlyser handlekraft fra stortingspolitikerne, må jeg presisere at politikerne fra Senterpartiet gjør jobben, skriv Siv Mossleth.

- av Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Senterpartiet

Stortingspolitikerne fra Senterpartiet sier klart i fra om at kystvaktskipene må ha skikkelig helikopterkapasitet. Senterpartiet utfordrer regjeringa hardt på dette. Willfred Nordlund har nettopp utfordret Bakke-Jenssen om helikopterkapasitet. Og saken engasjerer ikke bare Sp-politikeren fra Vesterålen. Skikkelige helikoptre tilpasset forsvaret og den type sivile oppdrag som er så viktige for kysten, er viktig for hele Senterpartiet. 

Senterpartiet kjemper hardt for å styrke forsvaret. I langtidsplanen ville regjeringa fjerne hærens helikoptre i nord. De ville erstatte dem med NH-90 helikoptrene som er tiltenkt kystvakta og marinen. Vi ser at dette er en elendig plan! Nå får jo ikke en gang Kystvakta brukt NH-90 helikoptrene. For tre uker siden varslet forsvarssjefen at han anbefalte at kun Marinen skulle ha NH-90 helikoptr

Regjeringa har brukt veldig lang tid. Det haster å få på plass en løsning, og Forsvarsministeren sa forrige måned at regjeringen vil «gjøre noe» med NH-90-skandalen innen kort tid. Men på Stortinget har vi fortsatt ikke hørt et pipp! Nå forventer jeg at forsvarsministeren tar ansvar og legger frem en sak for Stortinget svært raskt! 

 

Denne artikkelen ble først publisert 21.02.2018