Meny

Det du har i lommeboka er viktig for norsk beredskap

Finansdepartementet presiserte i går i forskrift at bankene skal ha løsninger for å kunne møte økt etterspørsel etter kontanter ved svikt i de elektroniske betalingssystemene. Bankene skal oppfylle de nye kravene innen 1. januar 2019.

– Dette er en anerkjennelse av kontantenes viktige rolle for norsk beredskap og for å sikre folk flest mulighet til å kjøpe nødvendige goder som mat og drikke i krisesituasjoner, sier Senterpartiets finanspolitiker og kontantentusiast Sigbjørn Gjelsvik 

– De norske betalingssystemene er stabile og trygge, men det er behov for tydeligere krav til kapasiteten i beredskapsløsningene, sier finansminister Siv Jensen.

– Dette betyr at regjeringen og finansministeren endelig har innsett at det du har i lommeboken faktisk er viktig for norsk beredskap, påpeker stortingsrepresentant Gjelsvik.

– Senterpartiet ble i fjor sommer nedstemt av stortingsflertallet da vi foreslo å sikre kontantenes stilling blant annet av beredskapshensyn, sier Gjelsvik. – Nå har regjeringen tenkt seg om og funnet ut at Senterpartiets påpekning av viktigheten av kontanter for å sikre beredskapen ikke var så dum likevel.

– Vi ønsker regjeringen velkommen etter, sier Gjelsvik. – Jeg håper at regjeringen også ser at Senterpartiets krav om økt beredskap på andre områder, som styrking av Forsvaret, bedre politidekning, styrket grensekontroll og sykehus der folk bor, er løsninger som også er nødvendig for å sikre totalberedskapen i samfunnet.