Meny

En hån mot folk

Sist endret: 27 09 2020

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerer kraftig på at regjeringen trosser rovviltnemdene og lar to av tre ulveflokker leve. Vedum mener det er en hån mot folk som lever med rovdyrproblematikken tett på seg.

- Dette handler om folks liv. Folk finner husdyrene sine revet i filler. Det går utover de som driver med jakt, går på tur og lever tett på naturen. Men det ser det ikke ut til at regjeringen bryr seg om i det hele tatt. Det er en voldsom arroganse overfor folk, sier Vedum.

Sp-lederen mener det er vanvittig at regjeringen ikke har lyttet hverken til rovviltnemdenes anbefaling eller til de 150 ordførerne som i sommer undertegnet et opprop mot regjeringens rovdyrpolitikk. 

- Ulvebestanden har økt kraftig de siste årene, og hvis det ikke blir skutt mer ulv enn det regjeringen nå går inn for, kommer den til å øke enda mer. Dette er stikk i strid med rovdyrforliket. Rovviltnemdene har gitt sin anbefaling, mens 150 ordførere har gitt beskjed om at nå er det nok. De krever at rovdyrforliket blir fulgt opp. Mer tydelig kan det ikke bli, sier han.

Samtidig mener Vedum at Høyre og Frp overkjører sine egne i denne saken.

- Nok engang overkjører Erna Solberg og Siv Jensen lokalbefolkningen og sine egne tillitsvalgte. Når det kommer til stykket er det viktigere for ledelsen i Høyre og Frp å lytte til Ola Elvestuen og byråkratene i Miljødepartementet enn til sin egne, avslutter han.