Meny

FrP kan senke drivstoffavgiftene hvis de vil

Av Geir Pollestad , Stortingsrepresentant (Sp)

Bensin- og dieselprisene har aldri vært høyere i Norge. Det skjer etter at Frp har styrt landet i 5 år.

En av årsakene til de høye prisene er en kraftig avgiftsøkning foreslått av partileder Siv Jensen og stemt gjennom med Frps stemmer i Stortinget. 

Regjeringen skrøt av at de hadde økt drivstoffavgiftene mer på ett år enn de rødgrønne gjorde på 8 år. Samtidig er bompengene på et historisk høyt nivå. 

Senterpartiet stemte av hensyn til næringslivet og folk flest mot den historiske avgiftsøkningen på drivstoff. 

Selvsagt er reduserte utslipp viktig. Jeg vil utfordre Frp på om de tror folk og næringsliv bruker bilen mindre når dieselen koster 17 kroner enn når den koster 16 kroner. Jeg tror ikke det. 

Det viktigste vi kan gjøre for å redusere utslippene er å fortsette omleggingen av bilavgiftene, som startet i 2007,  og som har gjort at langt flere velger biler med lave utslipp. 

Siv Jensen og Frp later som om det er umulig å redusere drivstoffavgiftene. Det er bare tull. I 2001 ble avgiftene på drivstoff kraftig redusert. Det var ikke FrP som sørget for avgiftskuttet, men et flertall av Ap, Sp, KrF og V. 

Så om du vil, Siv Jensen, kan du kutte drivstoffavgiftene i statsbudsjettet. Se hva som ble gjort i 2001. Du skal få Senterpartiets støtte i Stortinget.