Meny

Navarsete: - Forsvaret ribbet for forslag til nye investeringer

Sist endret: 27.09.2020 #Sogn og Fjordane

I dagens spørretime på Stortinget tok Senterpartiets forsvarspolitiske talskvinne, Liv Signe Navarsete, et kraftig oppgjør med regjeringens foreslåtte langtidsplan for Forsvaret.

- Det virker som regjeringen ikke har lest det de selv skriver. På den ene siden påpeker den at landet vårt i dag står overfor flere sikkerhetsutfordringer enn vi noen gang har gjort siden slutten av den kalde krigen. På den andre siden foreslår de en langtidsplan med minimal økning i personell og ribbet for forslag til nye investeringer for Forsvaret i den kommende fireårsperioden! Det er nesten ikke til å tro!, sier Navarsete.

Navarsete gjør det klart at hun mener stortingsflertallet nå har kun to valg. - Enten må et flertall på Stortinget svare på Norges sikkerhetsutfordringer ved å gå sammen om en kraftfull styrking av Forsvaret, eller så må Stortinget sende hele planen i retur til regjeringen!, fastslår Navarsete.

- Vi kan ikke akseptere en plan der Hæren hverken får stridsvogner eller helikopter. Der Forsvaret har for få soldater, og der det ikke ligger noen investeringsplan for Sjøforsvaret, sier Navarsete.

Denne artikkelen ble først publisert 06.05.2020