Meny

Skjerpings Bollestad

Sist endret: 27 09 2020
Av Geir Pollestad, Stortingsrepresentant Senterpartiet – Leder næringskomiteen

Landbruksministeren Bollestad har lagt seg til uvanen med å skylde politikken sin på andre. Det bør hun slutte med. 

Bollestad har som unnskyldning for at hun nå vil avvikle pelsdyrnæringen i ekspressfart flere ganger prøvd seg på at Ap og Sv er for avvikling. Det er rett. Forskjellen på Sp og KrF er at vi i motsetning til KrF ikke lot pelsdyrmotstanderne vinne frem. 

Bollestad har som unnskyldning for forbudet mot myrdyrking sagt at saken var vurdert av en Sp-statsråd under forrige regjering. Det er rett. Forskjellen på Sp og KrF er at vi konkluderte med at det var en dårlig ide. KrF jobber nå med å lose saken gjennom i Stortinget. 

Vi kan bare spekulere hva annet som KrF-leder Bollestad mener er Sp sin skyld. Det kan i alle fall ikke være vår skyld at Bollestad som alltid har snakket varmt om et sentrum/Ap-samarbeid gikk i front for å ta KrF inn i regjering med Venstre og Frp? 

Om Bollestad føler seg så forpliktet av tidligere politiske ideer, forslag og vedtak: Hvorfor lar hun Veterinærinstituttet bygge ned tilbudet i Nord-Norge stikk i strid med et klart vedtak i Stortinget? 

Mitt råd til Bollestad er at hun som landbruksminister ikke prøver seg på billige triks og bortforklaringer. Senterpartiet følger med og vi vil rett og slett ikke godta den typen lettvintheter som Bollestad prøver seg på.