Meny

Sp vil foreslå lavere strømavgift

I dagens spørretime hvor statsministeren deltok ble strømprisen tema. I sitt innlegg fra talerstolen varslet Trygve Slagsvold Vedum at Sp vil foreslå lavere strømavgifter i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

– Vi ønsker at vanlige folk i vanlige hus skal få lavere strømregning, dette kan vi politikere bidra til ved å redusere i avgiftene på strøm. Dagens regjering med Høyre og FrP har økt strømavgiftene med 36 % siden de tok over, dette har rammet familier og folk med en allerede presset økonomi. Nå må vi få strømprisene ned, sier Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet.

Måten Senterpartiet vil redusere avgiftene på er å kutte i den såkalte El-avgiften, som alle som har strøm må betale. Sp har foreslått kutt i denne avgiften tidligere uten å få flertall.

– Det er ikke bare vanlige folk som vil få en lavere strømregning ved en slik endring som vi ønsker, dette vil også bidra til å sikre norske arbeidsplasser. Prisen må ned, ikke opp, fortsetter lederen i Senterpartiet.

Han utfordret også Statsminister Erna Solberg på om regjeringen ville støtte en slik avgiftsreduksjon i revidert nasjonalbudsjett, uten at Solberg ville svare ordentlig på spørsmålet. Hun viste i svaret sitt til at regjeringen hadde redusert el-avgiften i årets budsjett med ett øre.

– Erna Solberg og regjeringen skryter av at de har redusert avgiften med ett øre i årets budsjett, etter å ha økt avgiften jevnt og trutt siden de tok over. Til tross for reduksjonen i fjor har avgiften økt med 36 %. Høyre og FrP har tatt 100 kroner fra folk, og gitt 20 kroner tilbake, for så å skryte av det. Det er temmelig frekt at de våger å gjøre det, avslutter Slagsvold Vedum.

I tillegg til å foreslå reduserte avgifter foreslår også Senterpartiet å stoppe den nye private utenlandskabelen North Connect, samt at de mener at Norge må stoppe å overføre mer makt over norsk energipolitikk til EU.