Meny

Statsministeren ville ikke oppfordre til å kjøpe norsk

Sist endret: 27.09.2020 #Hedmark

 

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum har tatt til ordet for at flere må kjøpe norske varer. I Stortingets spørretime i dag utfordret han statsministeren på om hun vil oppfordre folk i Norge til å tenke på landet sitt, redde norske arbeidsplasser gjennom å kjøpe norsk og lokalt. Det ville hun ikke.

- Arbeidsledigheten i Norge er skremmende høy. Familier over hele landet er redde for arbeidsplassene sine og bekymret for egen økonomi. Samtidig kan alle bidra til å redde norske arbeidsplasser gjennom en nasjonal dugnad ved å velge norske varer, sier Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet.

I svaret sitt sa Erna Solberg at hun var positiv til å handle lokalt, men at hun ikke skulle legge seg opp i hvilke sofaer eller oster folk skal kjøpe. Partilederen i Senterpartiet reagerer på statsministerens manglende vilje til å oppfordre folk til å velge norsk.

- Det burde være enkelt for statsministeren og si at nordmenn bør kjøpe norske varer, foran utenlandske. I den krisen vi er i nå, burde vår fremste jobb som norske politikere være å redde norske arbeidsplasser, sier partilederen i Senterpartiet.

- Vi kan alle gjøre noe for å redde arbeidsplasser i Norge. Folk kan velge norsk ost i stedet for utenlandsk. De som trenger en ny lenestol kan kjøpe en fra Sunnmøre i stedet for en fra utlandet. Vi kan støtte lokalsamfunnene våre ved å handle sko og klær i lokalbutikken i stedet for via Amazon. Når vi 17. mai skal feire nasjonaldagen vår, kan vi gjøre noe så enkelt som å kjøpe norsk is, avslutter Trygve Slagsvold Vedum.

Denne artikkelen ble først publisert 13.05.2020

Relaterte personer

Trygve Slagsvold Vedum

Leder for Senterpartiet
Stortingsrepresentant (Hedmark)
• Medlem i Finanskomiteen

Rådgiver: Per Martin Sandtrøen
[email protected] - 924 53 347

Rådgivere i finanskomiteen:
Erling Laugsand, [email protected] - 959 03 503
Geir Indrefjord, [email protected], 458 86 258

For henvendelser eller invitasjoner til arrangementer kan Peder Ingvaldsen kontaktes, [email protected] - 974 79 267
Telefon: 23 31 33 98 Les mer