Meny

Vedum: NorthConnect vil gi økt strømpris i Norge

I dag sendte NVE over sine vurderinger av NorthConnect til Olje- og energidepartementet. Der sier NVE rett ut at den nye utenlandskabelen vil gi økt strømpris i Norge.

- Dette er det vi i Senterpartiet har sagt hele tiden. En ny eksportkabel for strøm nå vil gi økt strømpris for folk i hele landet og norsk industri. Senterpartiet kan ikke akseptere det, sier Trygve Slagsvold Vedum, leder av Senterpartiet.


I vurderingen skriver NVE at «norske strømpriser vil i årsgjennomsnitt gå opp 1-3 øre per kWh.» I tillegg mener NVE at dette kunne gi en økning i nettleien på rundt 0,4 øre per kWh

Lav strømpris har vært et konkurransefortrinn for norsk industri og har bidratt til norske arbeidsplasser. I et langt og kaldt land er vi også opptatt av folk at folk skal kunne varme opp husene sine uten at strømregningen blir for høy, fortsetter Slagsvold Vedum.

Den private utenlandskabelen NorthConnect ligger nå til konsesjonsbehandling i Olje- og energidepartementet. Fra før har regjeringen og Arbeiderpartiet inngått en avtale om den nye eksportkabelen.

- Vi kan ikke støtte en kabel som gjør hverdagen og økonomien til folk verre, eller som kan gjøre at norske arbeidsplasser forsvinner ut av landet. Vi sier derfor nei til North Connect, avslutter partilederen i Senterpartiet.