Meny
Et historisk valgresultat!

Et historisk valgresultat!

For første gang i historien har Akershus Senterparti to mandater på Stortinget

Sist endret: 27.09.2021 #Akershus

Tusen takk til alle 32 584 stemmeberettigede som har gitt oss sin tillit, og bidratt til et historisk valg for Akershus Senterparti! En økning fra 6% i 2017 til 8,8 % i 2021 gjør Senterpartiet til det partiet som har størst fremgang i Akershus - med fremgang i samtlige kommuner.

Sigbjørn Gjelsvik fra Sørumsand i Lillestrøm kommune har blitt gjenvalgt til sin 2. periode, og Else Marie Rødby fra Klokkarstua i Asker kommune har blitt valgt inn til sin 1. periode på Stortinget. Gratulerer så mye!

Relaterte personer

Else Marie Rødby

Stortingsrepresentant (Akershus)
• Medlem i Justiskomiteen

Rådgiver:
Erlend Kvittum Nytrøen
482 97 446 [email protected]
Telefon: 233 13 427 Les mer

Relaterte saker

Ny stortingsgruppe samla

Ny stortingsgruppe samla

Mandag 20. september var Senterpartiet si nye stortingsgruppa samla i Stortinget til møte for fyrste gong,  og vedtok bl. a. å innleia sonderingar om ny regjering med Ap og SV. Stortingsgruppa har no heile 28 medlemar, med ni nye representantar.
Takk!

Takk!

Senterpartiet fikk i stortingsvalget over 400 000 stemmer, noe som utgjør 13,5% av stemmene. Partiet er "på vippen" og er det tredje største på Stortinget. Vi var det partiet som gikk mest fram i valget med hele 9 nye stortingsmandat, og har nå en stortingsgruppe på 28 representanter. Valget var det nest beste i partiets 101-årige historie, og vi takker hver og en dere som stemte Senterpartiet!