Meny
Foto: Ragne B. Lysaker

Romerikes Blad og boligbygging

Leserinnlegg i Romerikes Blad 11.09 av Brita Skallerud, gruppeleder for Senterpartiet i Viken

Romerikes Blad fredag 4.september var som vanlig ei avis for alle utbyggerne på Romerike.

Er det ingen som stiller seg spørsmålet om hvem som skal bo i alle disse leilighetene?

Hva gjør det med Norge at vi dytter alle folka inn i leiligheter i sentrale strøk?

Vi tapper resten av Norge for innbyggere som virkelig trengs for verdiskapinga i bygder og tettsteder. Det er fornuftig å bruke hele landet, det holder ikke at det skal være et godt tjenestetilbud og service kun når en skal på hytta eller ferie.

Befolkningsveksten som alle snakker om, den stiller jeg meg sterkt tvilende til. Det er jo snart ingen som får unger, arbeidsinnvandringen har avtatt betydelig og svenskene har reist hjem att.

Hvor lenge skal utbyggerne og investorene få holde på? Det er på høy tid at vi politikere stopper denne utbygginga. Denne vekstfilosofien er ikke bærekraftig og vokser ikke inn i himmelen. Det må bli lønnsomt å investere i andre ting enn bolig. Vi må skape andre verdier og arbeidsplasser i hele landet.

Det er ikke grønne verdier eller bærekraft å bygge blokker og jeg kan heller ikke forstå at dette gir lykke for folk flest.

Vi har et land med god plass og vi kan spre veksten. Da hadde vi sluppet høy smittefare og hatt bedre plass på veiene. Pandemien har vist oss at det er mulig å jobbe på andre måter enn tidligere. Da må vi tenke annerledes når det det gjelder samfunnsutviklingen.

Vi i Senterpartiet er mer enn klare for et annet fokus enn boligbygging og utvikling kun i sentrale strøk. Kanskje Romerikes Blad  også blir med på et annet fokus?

 

Brita Skallerud

Gruppeleder for Sp i Viken