Meny
Tom Arne Pedersen, Førstekandidat Lørenskog Senterparti.

Hvorfor ikke bygge mindre leiligheter enn 45 kvm

Innlegg i Romerikes Blad 15.5.2019

Kommunestyrerepresentant Anita Patel i Arbeiderpartiet spør i et innlegg i Romerikes Blad 9. mai 2019 om Gruppeleder Martin Bjerke (SV) og Lørenskog Senterparti ser konsekvensen av å foreslå at nye leiligheter ikke skal bygges mindre enn 45 kvadratmeter.

Det korte svaret fra Lørenskog Senterparti er at vi prioriterer gode og stabile bomiljø.

Gruppeleder Halfdan Karlsen i Rælingen Arbeiderparti hadde 25. mars 2019 et godt innlegg i Romerikes Blad som belyser hvorfor man ikke bør bygge leiligheter mindre enn 45 kvadratmeter. For Rælingen Arbeiderparti er det viktig at folk skal kunne bo i store nok husvære, også over tid.

Når det gjelder det sosiale aspektet ved boligbygging og kostnader ved kjøp av bolig, skriver Halfdan Karlsen følgende i sitt innlegg:

«Sosial boligbygging handler om å skaffe folk tak over hodet, men det skal også være kvalitet som er bærekraftig over tid. Regjeringas frislepp av byggeforskriftene har skjedd ut fra en feilslått liberalistisk tankegang der markedskreftene får ta seg til rette. Resultatet blir at boligprodusentene tillates å presse sitronen mest mulig ved å trøkke flest mulig boenheter inn i nye utbyggingsprosjekter. Dette driver prisene i været i pressområder.

At dette er lønnsomt for boligprodusentene er innlysende, og merprofitten deres går på bekostning av viktige samfunnshensyn.

Mot dette må vi stille en politikk der folk sikres gode og hensiktsmessige boliger uten å måtte betale skjorta i boutgifter. Og der lokale planmyndigheters reguleringer blir respektert og fulgt opp på en ansvarlig måte. Det skylder vi innbyggerne våre.»

Hele innlegget til Halfdan Karlsen er lagt ut på hjemmesiden til Rælingen Arbeiderparti og kan nås på denne lenken: https://raelingen.arbeiderpartiet.no/nyheter/boligbygging-som-undergraver-sosial-boligpolitikk-rb-25-mars/

Min kone og jeg har vokst opp på Lambertseter og Manglerud i OBOS-blokker. Jeg tror Lørenskogs politikere kan få gode impulser av å se hvordan ting er gjort her.

Tom Arne Pedersen

Førstekandidat Lørenskog Senterparti.